Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνεχίζει τις απειλές ο Erdogan: Δεν θα έχουμε πρόβλημα να χτυπήσουμε την Αθήνα με τον πύραυλο Tayfun

Συνεχίζει τις απειλές ο Erdogan: Δεν θα έχουμε πρόβλημα να χτυπήσουμε την Αθήνα με τον πύραυλο Tayfun
Erdogan: Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται έξυπνα δεν θα χτυπήσουμε. Αν όμως προσπαθεί να οπλίζει τα νησιά, εμείς θα παραμείνουμε με δεμένα τα χέρια;
Συνεχίζει την επιθετική ρητορική των απειλών και των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan, αυτή τη φορά με δηλώσεις του σε πανεπιστημιακό κάμπους της Κωνσταντινούπολης.
«Η αμυντική βιομηχανία, που είναι το καμάρι του έθνους μας... Πόσο ήταν η εγχώρια παραγωγή όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας; 20%. Πόση είναι τώρα; 80%. Πως το πετύχαμε αυτό; Δεν ήταν από τη δουλειά μας; Δεν ήταν ψέματα. Τώρα τα UAV (σ.σ Μη επανδρωμένα αεροσκάφη) μας πηγαίνουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Τα UAV μας φεύγουν...Τώρα υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία.
Αυτό το παραδέχτηκε η Ελλάδα. Κοιτάξτε, λένε, «η Τουρκία παρήγαγε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Αλλά τι θα γίνει αν αυτός χτυπήσει την Αθήνα;”
Δεν έχουμε πρόβλημα να χτυπήσουμε την Αθήνα.
Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται έξυπνα δεν θα το κάνουμε. Αν όμως προσπαθεί να οπλίζει τα νησιά, εμείς θα παραμείνουμε με δεμένα τα χέρια;
Αν φερθεί έξυπνα η Ελλάδα, δεν θα έχουμε παρτίδες μαζί τους», τόνισε ο Erdogan.
Στον πύραυλο είχε αναφερθεί ξανά νωρίτερα στις 7 Ιανουρίου 2023.
Όπως μετέδιδε τότε το BN:
«Εκτοξεύσαμε τον πύραυλο Tayfun (Typhoon). Πόσο μακριά είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Σήμαναν συναγερμό.
Οι εφημερίδες έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδο: "Θα χτυπήσουν την Αθήνα".
Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο», είπε ο Erdogan.
«Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας», είπε ο Erdogan σε τελετή στη νότια επαρχία της Αττάλειας το Σάββατο (7/1/2023).

Erdogan σε Μητσοτάκη: Μιλάς από εδώ και από εκεί, αλλά οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Davos όπου διεξάγεται το World Economic Forum.
Ο Erdogan επέμεινε στα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει.
 Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Erdogan, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του υποστήριξε: «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη Συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών.
Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή φορά αυτά που πρέπει.
Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, από το Davos, αναφέρθηκε στις τουρκικές αξιώσεις για νησιά, σημειώνοντας:
«Υπάρχει πολύς θόρυβος στην Τουρκία για το γεγονός ότι η Ελλάδα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Και ρωτώ, υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά απειλούν την τουρκική ενδοχώρα; 
Ή είναι πιο ρεαλιστική η άποψη ότι η τουρκική χώρα αποτελεί για τα ελληνικά νησιά;[…] Δεν μπορούμε να συζητήσουμε θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Τουρκία υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη, αρνούμενη οποιοδήποτε δικαίωμα της Κρήτης σε θαλάσσιες ζώνες.
Αυτές είναι απαράδεκτες αιτιάσεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης