Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Η Τουρκία δεν προκαλεί την Ελλάδα - Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση, καμία παρενόχληση και πρόκληση

Akar: Η Τουρκία δεν προκαλεί την Ελλάδα - Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση, καμία παρενόχληση και πρόκληση
Των δηλώσεων Akar έχει προηγηθεί το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφους του Λιμενικού Σώματος
Σχετικά Άρθρα
Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας άφησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, μία ημέρα μετά το επεισόδιο στο Αιγαίο, όπου τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφους του Λιμενικού Σώματος.
«Η Τουρκία δεν παρενοχλεί, δεν προκαλεί την Ελλάδα» υποστήριξε ο Akar και συμπλήρωσε ότι «η Άγκυρα δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση καμία παρενόχληση, πρόκληση».

Η δήλωση του Akar

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο.
Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη.
Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.
Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, "συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος". Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.
"Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε". Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. "Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία", τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

Το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Το πρωί της Πέμπτης (5/1/2023), τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του ελληνικού σώματος, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό της Τουρκίας, με την εκδοχή του, όπως αναμενόταν, να είναι εντελώς διαφορετική από την ελληνική.
Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο».
«Όταν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής άνοιξε πυρ στον αέρα, καθώς απομακρυνόταν από την περιοχή, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής πυροβόλησε επίσης στον αέρα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης