Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ενόψει εκλογών στις 18/6 ο Erdogan… θέλει ειρήνη – Η Τουρκία θα αποσύρει τον στρατό από Βόρειο Συρία - Τι σημαίνει για την Ελλάδα;

Ενόψει εκλογών στις 18/6 ο Erdogan… θέλει ειρήνη – Η Τουρκία θα αποσύρει τον στρατό από Βόρειο Συρία - Τι σημαίνει για την Ελλάδα;
Η Τουρκία συμφώνησε να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία θα ακολουθήσει συνάντηση Erdogan με Bashar al-Assad
Σε αντίθεση με όσους προβλέπουν πόλεμο… ο Erdogan ο τούρκος Πρόεδρος.... διέγνωσε ότι η ειρήνη πουλάει περισσότερο πολιτικά από ότι ο πόλεμος και ενόψει εκλογών στις 18 Ιουνίου 2023 στην Τουρκία… θα προβεί σε κινήσεις… εκτόνωσης....
Στις δημοσκοπήσεις ο Erdogan δεν πηγαίνει καλά αν και το AKP αρχίζει να ανακάμπτει...
Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής τα βλέπουμε στην Βόρειο Συρία όπου σχεδιάζει να αποσύρει τον στρατός της η Τουρκία ενώ ο Erdogan είναι πιθανό με εμπλοκή του Putin του ρώσου Προέδρου να επιδιώξει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad…
Η τριμερής συνάντηση των υπουργών εθνικής άμυνας της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας στην Μόσχα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας όπου συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο όπου θα οδηγήσει στην απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την βόρειο Συρία αποτελεί…προπομπό νίκης της ρωσικής διπλωματίας που σχεδίασε την συνάντηση των τριών υπουργών άμυνας.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad…κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων του ISIS…
Επισημαίνεται ότι η ηγεσία της Συρίας εναντιώνεται στους Κούρδους που ζητούν αυτονομία στην Βόρειο Συρία και υποστηρίζονται από τον αμερικανικό παράγοντα
FlUCrmbXwAMlFvw.jpg
Οι εικασίες του Politico

Σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τον Erdogan ενόψει των εκλογών στις 23 Ιουνίου 2023 στην Τουρκία το Politico προέβη σε μια ανάλυση την οποία θεωρούμε διάτρητη… ως προς τα σχέδια της Τουρκίας να διεξάγει πόλεμο με την Ελλάδα…
Η επιχειρηματολογία του Politico στηρίζεται σε εικασίες και λαμβάνει υπόψη την κλασσική πολεμική ρητορική του AKP για να συσπειρώσει τους οπαδούς… ενόψει εκλογών.
Το Politico παραγνωρίζει ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα έπληττε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ ειδικά αυτή την περίοδο όπου η Βορειοατλαντική συμμαχία δοκιμάζεται στην Ουκρανία…
Ένας πόλεμος μεταξύ δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα αποτελούσε βόμβα στα θεμέλια της Συμμαχίας και προφανώς ο αμερικανικός παράγοντας δεν επιτρέψει να ξεφύγει ο έλεγχος…
Το εμποτισμένο με εικασίες άρθρο του Politico… έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα…

Η Τουρκία συμφώνησε να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία θα ακολουθήσει συνάντηση Erdogan με Bashar al-Assad

Η Τουρκία συμφώνησε να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία και να διακόψει την επιχείρηση κατά των Κουρδικών δυνάμεων…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία συμφώνησε να αποσύρει στρατεύματα από τη βόρεια Συρία μετά από μια τριμερή συνάντηση στη Μόσχα των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας.
Η συμφωνία για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων φέρεται να προέκυψε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, όπου ο υπουργός Άμυνας της Συρίας Ali Mahmoud Abbas και ο Τούρκος ομόλογός του, Hulusi Akar, συζήτησαν για το θέμα της ασφάλειας με τον Ρώσο ομόλογό τους Sergey Shoigu..
Ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σχολιάζοντας τις συνομιλίες, είπε ότι είναι δύσκολο να επιλυθούν όλα τα ζητήματα σε μία συνάντηση και ότι ο μόνος σκοπός της παρουσίας του τουρκικού στρατού στη Συρία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η συριακή AlWatan Online ανέφερε, επικαλούμενη πηγές στη Δαμασκό, ότι η Τουρκία υποσχέθηκε να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
Τα τρία εμπλεκόμενα κράτη συμφώνησαν να θεωρήσουν τους κουρδικούς σχηματισμούς του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ως μαριονέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ και ότι αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Συρία και την Τουρκία.
Στις 28 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και ο υπουργός Άμυνας της Συρίας συναντήθηκαν στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να σχηματίσουν ειδικές επιτροπές εκπροσώπων άμυνας και πληροφοριών.
Οι νέες επιτροπές θα πρέπει να ξεκινήσουν τις εργασίες τους στα τέλη Ιανουαρίου στη Μόσχα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στην Άγκυρα και τη Δαμασκό.
Οι υπουργοί κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη διευκόλυνση της επιστροφής των Σύριων προσφύγων και συζήτησαν επίσης την παρουσία των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (μια στρατιωτική ένωση που περιλαμβάνει κουρδικά αποσπάσματα) στη βόρεια Συρία.
Με τη σειρά του, ο Erdogan δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad, «όταν έρθει η ώρα» και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι η συνάντηση των δύο προέδρων θα μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση του Ρώσου Προέδρου Putin.
Στα μέσα Δεκεμβρίου, o Erdogan πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να πραγματοποιήσει τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του Assad. Στις 30 Δεκεμβρίου, μια σειρά διαδηλώσεων ξέσπασε στη συριακή πόλη al-Bab κατά της πιθανής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Συρίας και της Τουρκίας.
Η ειρηνευτική διαδικασία που ξεκίνησε στη Μόσχα στα τέλη του 2022 μπορεί να είναι η πρώτη μεγάλη νίκη της ρωσικής διπλωματίας το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης