Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίθεση Akar σε Μαξίμου: Αυξάνουν την ένταση για να καλύψουν υποκλοπές, μεταναστευτικό, σκάνδαλα διαφθοράς

Επίθεση Akar σε Μαξίμου: Αυξάνουν την ένταση για να καλύψουν υποκλοπές, μεταναστευτικό, σκάνδαλα διαφθοράς
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να καλύψει τα εσωτερικά προβλήματα
Σχετικά Άρθρα
Βέλη κατά του Μεγάρου Μαξίμου και της ελληνικής κυβέρνησης εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να «καλύψει εσωτερικά προβλήματα».
Μάλιστα, ο Akar κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σαμποτάρει» τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και... συνέστησε σε όλους να καταλάβουν «τα κόλπα της Ελλάδας».
Δύο 24ωρα πριν, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Akar είχε βάλει στο στόχαστρο του το Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για λάθος υπολογισμούς, ενώ είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας όπως για επεκτατικότητα και αναθεωρητισμό. «Διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα το επιτρέψουμε. Οι λάθος υπολογισμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα» είπε ο Akar για το Καστελόριζο.

«Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση»

Σήμερα, λοιπόν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως «ως Τουρκία, λέμε πάντα στους συνομιλητές μας ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης και ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, και υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα δεν πραγματοποιεί αυτές τις συναντήσεις, αλλά κάνει μια προσπάθεια να αποτρέψει αυτές τις συναντήσεις. Σαμποτάρει. Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι στρατιώτες προσπαθούν συνεχώς και συνειδητά να αυξήσουν την ένταση για να καλύψουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά σε αυτό το θέμα».

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή»

Παράλληλα, ο Akar επεσήμανε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσίασει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως προβλήματα Τουρκίας-ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. «Όλοι έχουν καταλάβει πλέον τα κόλπα τους. Θεωρούμε και αναμένουμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνοντας ότι όλες οι δηλώσεις της Τουρκίας βασίζονται σε νομικές πραγματικότητες και συγκεκριμένα δεδομένα, ο Akar είπε: «Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει πολλούς λόγους για να μην υπάρχουν αποτελέσματα. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σκάνδαλο της μετανάστευσης, η διαφθορά. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει αποτυχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει και τις οποίες έχει παρατηρήσει το ελληνικό κοινό. Για να καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν τις εντάσεις με την Τουρκία.
Θέλουμε όμως να δουν ότι δεν είναι δυνατό να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση.
Το μόνο που κάνουν ορισμένοι πολιτικοί και στρατιώτες στην Ελλάδα είναι να κλαίνε. Διαρκώς κλαίνε και προσπαθούν να προωθήσουν και να προωθήσουν τις σοβινιστικές τους πολιτικές.
Όλοι άρχισαν να βλέπουν ότι δεν υπήρχε διέξοδος. Και ο ελληνικός λαός άρχισε να βλέπει πώς σπαταλήθηκαν και σπαταλήθηκαν οι δικοί του πόροι από αυτούς τους συγκεκριμένους πολιτικούς και πώς καταστράφηκε η ευημερία του. Μαζί με αυτά, κάποιοι λογικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, συνταξιούχοι στρατιώτες, πρεσβευτές και πολίτες στην Ελλάδα άρχισαν να βλέπουν τι γίνεται εδώ».
Παράλληλα, o Akar επανέλαβε το πάγιο αφήγημα της Άγκυρας ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή. «Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Αυτό πρέπει να είναι γνωστό. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Πρέπει να το βάζουν στο μυαλό τους ξανά και ξανά, πρέπει να το καταλάβουν», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης