Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σφοδρή επίθεση Akar στην Ελλάδα: Είναι θρασύτατη και προκλητική, δεν κρύβει την επεκτατική της πολιτική

Σφοδρή επίθεση Akar στην Ελλάδα:  Είναι θρασύτατη και προκλητική, δεν κρύβει την επεκτατική της πολιτική
«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της», δήλωσε ο Akar
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στην Ελλάδα για επεκτατικές πολιτικές εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του από τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.
«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια», σημείωσε ο Akar κάνοντας λόγο για «θρασύτατη συμπεριφορά της Αθήνας».
«Η τελευταία πρόκληση της Ελλάδας είναι το κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, λέγοντας ότι «η γείτονάς μας η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας.
Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση».

Θρασείς οι Έλληνες

«Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ.
Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό.
Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον», ανέφερε.
«Η προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει την πτήση του Νατοϊκού αεροσκάφους δείχνει ότι το ΝΑΤΟ έχει γίνει τόσο αλαζονικό που αγνοεί τις βασικές αρχές του», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός ασκώντας κριτική στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας», δήλωσε ακόμη ο Akar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης