Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Οι Έλληνες να ξυπνήσουν και να μην παρασύρονται από άλλους - Είμαστε υπέρ του διαλόγου

Akar: Οι Έλληνες να ξυπνήσουν και να μην παρασύρονται από άλλους - Είμαστε υπέρ του διαλόγου
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα πως δεν προσέρχεται στον διάλογο με την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, κατηγορώντας τη χώρα ότι επιθυμεί τον διάλογο και διαμηνύοντας ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Στην Ελλάδα μερικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί κοιμούνται και ζουν σε όνειρα. Θα πρέπει να ξυπνήσουν, να δουν τα γεγονότα και να συμπεριφέρονται ανάλογα» δήλωσε ο Akar.
Απαντώντας σε ερώτηση του αρχισυντάκτη της Hurriyet, Ahmet Hakan, το εάν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του για επίσκεψη στην Τουρκία, ο Akar κατηγόρησε τον ομόλογό του πως συνεχώς την αναβάλλει, επαναλαμβάνοντας τις βολές κατά της Αθήνας πως δεν προσέρχεται σε διάλογο με την Άγκυρα. «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων της καλής γειτονίας. Δεν είναι δυνατόν να λυθούν προβλήματα χωρίς διάλογο» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η ελληνική αντιπροσωπεία δεν επισκέφθηκε τα τελευταία δύο χρόνια την Άγκυρα, στο πλαίσιο συζήτησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Τα… 20 προβλήματα Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Akar έκανε λόγο για… 20 προβλήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τα οποία δεν κατονόμασε αλλά συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα που η Αθήνα απορρίπτει κατηγορηματικά, τα οποία 3-5 από αυτά θα μπορούσαν να συζητηθούν. «Έχουμε 20 προβλήματα; Τονίσαμε ότι τουλάχιστον 3 - 5 από αυτά μπορούν να επιλυθούν σε συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών. Εάν όχι, μπορούν να διαχειριστούν με τρόπο που να μην βλάπτει την περιοχή και τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ» δήλωσε.
Ο ίδιος τόνισε πως η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας την Ελλάδα να μην παρασύρεται από άλλους και «να πατάει στη γη». Όπως δήλωσε: «Το να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας δεν είναι απειλή, το να μιλάμε για διάλογο δεν είναι αδυναμία» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης