Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για... προκλήσεις και απειλεί με πόλεμο: Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για... προκλήσεις και απειλεί με πόλεμο: Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε» ότι εάν η Ελλάδα δεν κάνει ένα βήμα πίσω, η Τουρκία «θα κάνει ό,τι χρειάζεται»
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στην πολεμική ρητορική επιμένει η Τουρκία συνεχίζοντας τις κατηγορίες για... προκλήσεις από την πλευρά της Ελλάδας.
Για ακόμα μία φορά, η Άγκυρα απείλησε την Αθήνα με πόλεμο επαναλαμβάνοντας το αφήγημα «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Αφορμή αποτέλεσαν οι στρατιωτικές ασκήσεις σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος και η Λέσβος.
«Η Ελλάδα να μην ξεχνά ότι όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, και ακολούθησε την... πεπατημένη ισχυριζόμενος «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στις απειλές».
Cavu1.JPG

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε» την Ελλάδα πως «είτε θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα τηρήσει τις συμφωνίες είτε θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του υπογράμμισε «εάν η Αθήνα δεν θέλει ειρήνη, η Άγκυρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».
«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο πεδίο» δήλωσε ο Cavusoglu, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις σε Ρόδο, Λέσβο

Έπειτα από «απουσία» δύο ετών, διεξήχθη η στρατιωτική άσκηση «Κολοσσός 22», με τη συμμετοχή πυροβολικού, αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητου τμήματος στρατού, πεζικού, αεροπορίας, τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων και πολεμικού ναυτικού.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Κατταβιάς στη Ρόδο παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και του Α/ΓΕΣ, Χαράλαμπου Λαλούση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε με αληθινά πυρά με τον κ. Φλώρο να δηλώνει από το πεδίο της άσκησης «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολό τους εγγυώνται την εδαφική ακεραιτότητα, την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία των Ελλήνων».
Παράλληλα στην Λέσβο ολοκληρώθηκε η άσκηση νυχτερινή άσκηση «Βελλερεφόντης», παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22 – ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 98 ΑΔΤΕ.

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία

Οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν την «επιμονή» των Ελλήνων που «με πείσμα» συνεχίζουν να πραγματοποιούν στρατιωτικά γυμνάσια σε ελληνική νησιά τα οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής τίτλοι σχετικών τουρκικών δημοσιευμάτων:
  • Sozcu: Άσκηση με άρματα μάχης σε «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά από την Ελλάδα – Η Ελλάδα πραγματοποίησε ασκήσεις στα νησιά της Ρόδου και της Λέσβου, όπου δεν έπρεπε να υπάρχουν όπλα. Στην άσκηση συμμετείχαν επιθετικά ελικόπτερα και μονάδες πυροβολικού.
  • Yeni Safak: Η Ελλάδα προκαλεί ξανά – Έκαναν ασκήσεις με άρματα μάχης στα «αποστρατιωτικοποιημένα» νησιά Ρόδος και Λέσβος
  • ΤRT Haber: Στρατιωτική άσκηση της Ελλάδας στη Ρόδο που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη
  • Μilliyet: Άσκηση στη Ρόδο με πείσμα – Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση παρά τις αντιρρήσεις για τις αντιρρήσεις της για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών
Η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, ο Cavusoglu αναφέρθηκε και στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
«Η Τουρκία αναμένει από τη Φινλανδία να άρει το embargo όπλων που έχει επιβάλει στην Άγκυρα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ως μέρος των βημάτων που περιμένει η Άγκυρα πριν εγκρίνει την ένταξη του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Cavusoglu δήλωσε ακόμη πως ένας Κούρδος, ο οποίος εκδόθηκε το σαββατοκύριακο από τη Σουηδία στην Τουρκία, δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των προσώπων που η Άγκυρα θέλει να εκδοθούν από τη Στοκχόλμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης