Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lukashenko: Στόχος των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν την Ευρώπη - Δεν αφήνουν τον Zelensky να διαπραγματευτεί

Lukashenko: Στόχος των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν την Ευρώπη - Δεν αφήνουν τον Zelensky να διαπραγματευτεί
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας διατήρησε το σενάριο γενίκευσης της σύρραξης που μαίνεται στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποδυναμώσουν την Ευρώπη και να πλησιάσουν την Κίνα μέσω της Ρωσίας, εκτίμησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksandr Lukashenko.
«Οι Αμερικανοί θέλουν να ισοπεδώσουν την Ευρώπη με ένα χτύπημα, με μια κίνηση, και να πλησιάσουν την Κίνα μέσω της Ρωσίας, ποδοπατώντας ταυτόχρονα τη Ρωσία. Εξωπραγματικά πράγματα! Φαίνεται ότι οι στρατιωτικοί στην Αμερική δεν είναι ανόητοι, αλλά είναι απολύτως μη ρεαλιστικό να ξεκινήσει ένας τέτοιος πόλεμος σε ένα τέτοιο μέτωπο», δήλωσε σήμερα 24/11 ο Λευκορώσος ηγέτης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Russia», διατηρώντας το σενάριο γενίκευσης της σύρραξης που μαίνεται εδώ και περίπου 10 μήνες στην Ουκρανία.
Επίσης, παραδέχτηκε ότι πρόσφατα επαινούσε τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden με αφορμή την παραδοχή του για τον πύραυλο που έπληξε χωριό της Πολωνίας. «Καλά έκανε, βέβαια, που είπε ανοιχτά: όχι, δεν έχει σχέση η Ρωσία με αυτόν τον πύραυλο».
Ο Lukashenko μίλησε και για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που παραμένουν «παγωμένες», λέγοντας: «Απλώς δεν δίνουν η ευκαιρία στον Volodymyr Zelensky - ό,τι κι αν λέει ο ίδιος - να καθιερώσει διάλογο με τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι έτοιμη γι' αυτό και πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν χρειάζεται κάποια πρόσθετη πρωτοβουλία από αυτή την άποψη, είμαστε πάντα έτοιμοι να την αναλάβουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης