Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan απειλεί με χερσαία επιχείρηση στη Συρία: Οι αεροπορικές επιθέσεις είναι μόνο η αρχή

Ο Erdogan απειλεί με χερσαία επιχείρηση στη Συρία: Οι αεροπορικές επιθέσεις είναι μόνο η αρχή
Ο Τούρκος πρόεδρος υπόσχεται να «ξεριζώσει» τους τρομοκράτες από τις περιοχές της Συρίας
Σε νέες απειλές για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, με... στόχο την εξόντωση των τρομοκρατών.
«Οι επιχειρήσεις μας με αεροσκάφη και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι μόνο η αρχή» προειδοποίησε ο Erdogan μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του AKP. Μάλιστα, ο ίδιος υποσχέθηκε να ξεριζώσει τους τρομοκράτες από τις περιοχές Tal-Rifat, Manbij, Ayn Al-Arab της Συρίας.
Παράλληλα, ο Erdogan υποστήριξε πως «η Τουρκία έχει τη δύναμη να συλλαμβάνει και να τιμωρεί τρομοκράτες εντός και εκτός συνόρων που εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά της χώρας μας», ενώ διεμήνυσε πως «η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα νότια σύνορα της Τουρκίας από τις επαρχίες Hatay έως Hakkari είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Erdogan απειλεί με χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία. «Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας» δήλωνε μια ημέρα πριν, χθες (22/11/2022), ο Τούρκος πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε την Κυριακή σειρά επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
«471 στόχοι έχουν πληγεί και 254 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής» στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης