Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εμπρηστικές δηλώσεις Erdogan για Συρία: Θα εξαφανίσουμε τους τρομοκράτες με το τανκ και το κανόνι μας

Εμπρηστικές δηλώσεις Erdogan για Συρία: Θα εξαφανίσουμε τους τρομοκράτες με το τανκ και το κανόνι μας
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει προαναγγείλει τη διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στη Συρία
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, λίγα 24ωρα μετά τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ως αντίποινα στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Erdogan υποσχέθηκε «να ξεριζώσει την τρομοκρατία που απειλεί την Τουρκία» επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- «θα τους εξαφανίσουμε όλους με το τανκ και το κανόνι μας». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει προαναγγείλει και χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, προκειμένου να καταστραφούν στόχοι «τρομοκρατικής οργάνωσης σε βόρειο Ιράκ και Συρία».

Η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

«Απαντήσαμε στη άνανδρη επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 6 αθώους ανθρώπους ισοπεδώνοντας στόχους τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία», είπε ο Erdogan και υποσχέθηκε ότι δεν θα πάει χαμένη καμία σταγόνα αίματος από τα θύματα.
«Γνωρίζουμε την ταυτότητα, την τοποθεσία και το ιστορικό των τρομοκρατών. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ποιος καθοδηγεί, εξοπλίζει και ενθαρρύνει τους τρομοκράτες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα κατηγορεί τις ΗΠΑ για στήριξη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τη βασική κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία.

Το επεισόδιο του Soylu με τη Γερμανίδα υπουργό για τη Συρία 

Εν τω μεταξύ, ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα (22/11/2022) το μεσημέρι, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, με την υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser.
Αφορμή αποτέλεσαν οι αναφορές της Γερμανίδας υπουργού για την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» καθώς μετέφερε την δυσαρέσκεια του Βερολίνου για τον βομβαρδισμό εδαφών της Συρίας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με το επιχείρημα ότι αποτέλεσαν απάντηση στην έκρηξη με τους οχτώ νεκρούς στον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.
Αρχικά, η Faeser χαιρέτησε «τις προσπάθειες της Τουρκίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», στη συνέχεια, όμως, σημείωσε ότι «σε όλα αυτά τα θέματα είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη η αναλογικότητα των μέτρων που λαμβάνονται και των ενεργειών που έχουν ληφθεί και η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη».
«Αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στον πεζόδρομο Ιστικλάλ. Καμία αναλογικότητα δεν υπήρξε γι' αυτούς τους ανθρώπους» απάντησε ενοχλημένος ο Soylu και πρόσθεσε ότι «το ΝΑΤΟ στάθηκε στο ύψος του γιατί δύο βόμβες έπεσαν στην Πολωνία. Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση, τη θρησκεία ή την περιοχή τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους».
«Ήθελαν να εγκαταστήσουνε ένα τρομοκρατικό κράτος γύρω μας και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και το έθνος μας. Αυτό είναι το νόμιμο δικαίωμα κάθε χώρας» έκλεισε την τοποθέτησή του ο Τούρκος υπουργός.
Ο τελευταίος λόγος ωστόσο ανήκε στην υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας η οποία αφού διευκρίνισε ότι «η Γερμανία είναι αλληλλέγγυα στην Τουρκία και μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και τους συγγενείς τους» στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «η απάντηση πρέπει να δίνεται βάσει του νόμου των εθνών και να προστατεύονται οι άμαχοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης