Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Soylu (υπ. Εσωτερικών Τουρκίας): Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη – Ενδιάμεσοι Έλληνες και Κούρδοι

Soylu (υπ. Εσωτερικών Τουρκίας): Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη – Ενδιάμεσοι Έλληνες και Κούρδοι
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ευθέως, πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Στις ΗΠΑ αποδίδει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στις 13/11/2022 χαρακτηρίζοντας ως ενδιάμεσους των συμφερόντων Αμερικανών την Ελλάδα και τους Κούρδους.
«Οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε δε ευθέως, πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.
Ο Soylu δεν είχε δεχθεί τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την αντίδραση του Λευκού Οίκου που μίλησε για ανεύθυνη στάση.

«Αποκρυπτογράφηση»

Σύμφωνα με τον Soylu, οι δράστες των δύο τρομοκρατικών ενεργειών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στην πολυσύχναστη λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης, προέρχονταν από την περιοχή Manbij στη βορειοδυτική Συρία.
«Η επίθεση στη λεωφόρο Istiklal είναι μια ακόμη σφαγή αμάχων που έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν από το PKK. Βρήκαμε τον δράστη αμέσως και τώρα αποκρυπτογραφούμε ολόκληρη τη δομή πίσω από αυτήν», σημείωσε.
Ο Soylu, υπογράμμισε ότι τόσο ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη όσο και ένας άλλος τρομοκράτης, που πραγματοποίησε ξεχωριστή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στη νότια επαρχία Μερσίνα, προέρχονταν από την Manbij, την οποία τόνισε ότι αυτή τη στιγμή κατέχεται από την οργάνωση PKK/YPG.
Οι YPG είναι το συριακό παρακλάδι του ΡΚΚ και σύμφωνα με την Άγκυρα συνεργάζονται με τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο Τούρκος Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun δήλωσε ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων μας είναι άμεσες και έμμεσες συνέπειες της υποστήριξης ορισμένων χωρών σε τρομοκρατικές ομάδες».
Ο Soylu σημείωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποτρέψει 200 τρομοκρατικές ενέργειες τους τελευταίους 12 μήνες, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο πρόσφατες επιθέσεις ήταν απόπειρες να σύρουν την Τουρκία ξανά στα χέρια της παγκόσμιας αστάθειας.


«Δεν παίρνουμε άδεια από κανέναν»

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν ως τη Λιβύη.

Είναι μια χώρα που δεν παίρνει άδεια από κανέναν ακόμη και όταν ψάχνει φυσικούς πόρους στις θάλασσες, όταν πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών πέρα των συνόρων, όταν ανοίγει τα Βαρώσια, όταν προσεύχεται μέσα στην Αγία Σοφία, όταν φτιάχνει το αυτοκίνητο εγχώριας κατασκευής» συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.
Ο Soylu τάχθηκε υπέρ του Ιράν, λέγοντας πως οι πολυετείς αμερικανικές κυρώσεις απομόνωσαν την Τεχεράνη από όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης