Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan προς Stoltenberg: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, να συνέλθει και να προσέλθει σε διάλογο εφ' όλης της ύλης

Erdogan προς Stoltenberg:  Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, να συνέλθει και να προσέλθει σε διάλογο εφ' όλης της ύλης
Ο Erdogan δήλωσε ότι δεν είναι η Τουρκία που αύξησε την ένταση στην περιοχή και πως θα ήταν ωφέλιμο για την Ελλάδα να ενεργήσει με σύνεση και να διεξάγει διάλογο

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan σε συνάντηση, που είχε την Παρασκευή 4/11/2022 με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, κατήγγειλε την Ελλάδα για επιθετικές ενέργειες και κάλεσε την Αθήνα να προσέλθει σε διάλογο.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Erdogan δήλωσε ότι δεν είναι η Τουρκία που αύξησε την ένταση στην περιοχή και πως θα ήταν ωφέλιμο για την Ελλάδα να ενεργήσει με σύνεση και να διεξάγει διάλογο, αναφέρει το Anadolu.
Σύμφωνα με τη Hürriyet οι δύο άνδρες συζήτησαν και το θέμα του εξοπλισμού των ελληνικών νησιών, χωρίς όμως να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Όσον αφορά στο ουκρανικό, ο Erdogan τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.
Ο Erdogan σημείωσε ότι ο ρυθμός και ο χρόνος της διαδικασίας επικύρωσης του τριμερούς μνημονίου Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας θα καθοριστεί από τα βήματα που θα λάβουν αυτές τις χώρες.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

«Ο Recep Tayyip Erdogan δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που πραγματοποίησαν στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί ξανά και ότι θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας την επόμενη περίοδο.
Ο πρόεδρος Erdogan τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο η Ελλάδα να ενεργήσει με κοινή λογική και να οδηγηθεί σε διάλογο.
Ο πρόεδρος Erdogan σημείωσε ότι ο ρυθμός και ο χρόνος της διαδικασίας για την επικύρωση του τριμερούς μνημονίου Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας θα καθοριστεί από τα βήματα που θα λάβουν αυτές οι χώρες».

Stoltenberg: Ισχυρότερο το ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απέφυγε να αναφερθεί σε ζητήματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών και με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε κυρίως στο ουκρανικό και την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχίας.
«Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο για τον ζωτικό του ρόλο στη διασφάλιση της συνέχισης της συμφωνίας σιτηρών των Ουκρανίας.
Συζητήσαμε επίσης την οριστικοποίηση της ένταξης Φινλανδίας Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα κάνει τη Συμμαχία μας ισχυρότερη», έγραψε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στο Twitter.

 





 


erd_1.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης