Άμυνα – Διπλωματία

Σκληρή επίθεση Macron κατά ΗΠΑ για εμπόριο – Καταγγέλλει υποκρισία και κερδοσκοπία κατά της ΕΕ, τιμές-ρεκόρ στο LNG

Σκληρή επίθεση Macron κατά ΗΠΑ για εμπόριο – Καταγγέλλει υποκρισία και κερδοσκοπία κατά της ΕΕ, τιμές-ρεκόρ στο LNG

Επίθεση Emmanuel Macron κατά των ΗΠΑ

Σκληρή κριτική κατά των ΗΠΑ απηύθυνε ο Emmanuel Macron, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την εμπορική και ενεργειακή πολιτική.
«Η οικονομία της Βόρειας Αμερικής κάνει επιλογές με κριτήριο την ελκυστικότητα, το οποίο το σέβομαι, αλλά αυτές δημιουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά με χαμηλότερες τιμές ενέργειας στο εσωτερικό ενώ στο εξωτερικό το φυσικό αέριο πωλείται στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.
«Επιπρόσθετα, επιτρέπουν η κρατική στήριξη να φτάσει ως και το 80% σε κάποιους τομείς ενώ εδώ απαγορεύεται. Βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αφορά την ειλικρίνεια του υπερατλαντικού εμπορίου», σημείωσε.
H EE έχει ενοχληθεί από το πακέτο τόνωσης που πέρασε η αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο προσφέρει επιδοτήσεις για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική και παρέχει σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους στήριξη στην πράσινη οικονομία με όρους που δεν είναι δίκαιοι όσον αφορά το υπερατλαντικό εμπόριο.

Macron: Λάθος η πώληση ευρωπαϊκών στρατηγικών υποδομών στην Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επανεξετάσει τον διάλογο για το εμπόριο με την Κίνα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για πιο ίσους όρους ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο εμπορικές δυνάμεις.
«Έχουμε κάνει στρατηγικά λάθη στο παρελθόν με την πώληση υποδομών στην Κίνα», δήλωσε κατά το τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονταν οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης