Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο ΝΑΤΟ μεταβαίνει ο Παναγιωτόπουλος - Συνάντηση με Stoltenberg, πιθανή επαφή και με Akar

Στο ΝΑΤΟ μεταβαίνει ο Παναγιωτόπουλος - Συνάντηση με Stoltenberg, πιθανή επαφή και με Akar
Σήμερα και αύριο (12-13/10) συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Εν μέσω κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων αλλά και των απειλών για πόλεμο, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετέχει στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, σήμερα και αύριο (12-13/10/2022).
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, στο τραπέζι βρίσκεται και ένα τετ α τετ του κ. Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί είχαν σύντομη συνάντηση (διάρκειας 5 λεπτών) στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Τότε, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επισημάνει πως πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, με τον Τούρκο ομόλογο του, ωστόσο, να αποφεύγει να τοποθετηθεί σχετικά.

Συνάντηση με Stoltenberg

Ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος επιμένει στην πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, γεγονός που δεν συμβάλλει στον περιορισμό των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας -και πριν αναχωρήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος και Βρυξέλλες- συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην ατζέντα βρίσκεται το ελληνοτουρκικό, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν και ζητήματα εξοπλιστικών.
Παρόντες στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να είναι ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η... ψυχρολουσία από ΗΠΑ για τα F-16 στην Τουρκία

Της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ έχει προηγηθεί η... ψυχρολουσία από τις ΗΠΑ όσον αφορά την πώληση F-16 στην Τουρκία. Ειδικότερα, οι τροπολογίες που επέβαλαν προϋποθέσεις στην Τουρκία για την ολοκλήρωσε της συμφωνίας τέθηκαν εκτός του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA).
Ωστόσο ο γερουσιαστής Robert Menendez διατηρεί το δικαίωμα ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να προβάλει βέτο στην έγκριση αμυντικών συμβάσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τύχη των τροπολογιών θα αποφασιστεί κατά την διαπραγμάτευση που θα γίνει μεταξύ της Βουλής και της Γερουσίας για την τελική εκδοχή του NDAA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης