Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ενεργειακές απειλές Bahceli κατά Ελλάδας - Ελέγχουμε τον αγωγό TAP, προσέξτε την ασφάλεια του εφοδιασμού σας

Ενεργειακές απειλές Bahceli κατά Ελλάδας - Ελέγχουμε τον αγωγό TAP, προσέξτε την ασφάλεια του εφοδιασμού σας
Ο αγωγός TAP ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και, μέσω Γεωργίας και Τουρκίας, φτάνει στα ελληνικά σύνορα φέρνοντας το αζέρικο αέριο στη χώρα μας
Σχετικά Άρθρα
ροή του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα μέσω του αγωγού TAP έβαλε στο «κάδρο» των απειλών ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Tayip Erdogan και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, Devlet Bahceli.
«O αγωγός που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι ο TANAP. Aυτή η χώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο της στην Τουρκία, να σταματήσει να εξαντλεί την υπομονή μας, καθώς αυτό θα είναι υπέρ της ενεργειακής της ασφάλειας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Devlet Bahceli.
Ο TANAP για τους Τούρκους ή TAP για μας είναι ο αγωγός φυσικού αερίου που ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και, μέσω Γεωργίας και Τουρκίας, φτάνει στα ελληνικά σύνορα και φέρει το αζέρικο αέριο στη χώρα μας.

Προκλήσεις Cavusoglou για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Νωρίτερα, σε επίθεση κατά της Ελλάδας με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχε προχωρήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.
Μιλώντας στο TVNET, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με την Τρίπολη και το 2019, ενώ και άλλες χώρες (η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Αίγυπτος) έχουν υπογράψει διάφορα μνημόνια με την κυβέρνηση της Λιβύης.
«Μας λένε πως η κυβέρνηση της Λιβύης δεν εχει νομιμότητα να υπογράψει. Ο Dbieba λένε πως δεν έχει αρμοδιότητα, αλλά στον ΟΗΕ τον καλούν. Σε όλες τις χώρες ή καλούν αυτόν ή την υπουργό Εξωτερικών», είπε ο Cavusoglu.
Στη συνέχεια, ο Cavusoglu προχώρησε σε μια εκτεταμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι και στο θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου «εξέφρασε και πάλι τις ενστάσεις της».
«Είναι σε κατάσταση λύπησης. Ο κόσμος τους βαρέθηκε. Η συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει τις έρευνες στην ξηρά, στη θάλασσα, υπεράκτιες έρευνες και άλλα. Εσάς τι σας νοιάζει, εφόσον η συμφωνία δεν περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένη περιοχή που είναι συζητήσιμη για εσάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης