Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σχέδιο Τουρκίας για προβοκάτσια στην Ελλάδα με συμμετοχή της ΜΙΤ - Τα σενάρια και η αποκάλυψη από το Nordic Monitor

Σχέδιο Τουρκίας για προβοκάτσια στην Ελλάδα με συμμετοχή της ΜΙΤ - Τα σενάρια και η αποκάλυψη από το Nordic Monitor

Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές: από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες βραχονησίδες

Σχετικά Άρθρα

Πληθαίνουν τα σενάρια για «θερμό επεισόδιο» Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο των πολεμικών δηλώσεων από τους Τούρκος αξιωματούχος αλλά και τον ίδιο τον Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος επιμένει στο μότο: «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
Πριν λίγες ώρες, το Nordic Monitor αποκάλυψε ένα «μυστικό σχέδιο» της Τουρκίας για προβοκάτσια στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος (MIT). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο τραπέζι έχουν πέσουν διάφορα σενάρια, από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες βραχονησίδες.
«Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο και γείτονα του ΝΑΤΟ» επισημαίνει ο Abdullah Bozkurt, εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος.

Τα σενάρια

Στο τραπέζι υπάρχουν διάφορες επιλογές, από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης false flag ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση.
«Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Hakan Fidan, επικεφαλής του MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Το σχέδιο, σε εφαρμογή το 2023

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή κάποια στιγμή κοντά στις εκλογές του 2023 ώστε το έθνος να συσπειρωθεί γύρω από τον Erdogan και να έρθει μια απροσδόκητη ψήφος υπέρ του κυβερνώντος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Κόμμα (AKP) και τους εθνικιστές συμμάχους του.

Nordic_1.JPG

Η... μεταμόρφωση της ΜΙΤ

Ο Bozkurt υποστηρίζει ότι για δεκαετίες, η MIT δεν είχε επιχειρησιακή ικανότητα στρατιωτικού τύπου και η εντολή της περιοριζόταν κυρίως σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την παροχή των καλύτερων πληροφοριών στους Τούρκος αξιωματούχους.
Έτσι όταν η ΜΙΤ χρειαζόταν δυνάμεις για το πεδίο βασιζόταν σε πολλές ελίτ μονάδες του στρατού, όπως η Combat Search and Rescue (Muharebe Arama Kurtarma, ή MAK), μέρος της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων (Özel Özel Kuvvetler Komutanlığı). Υποβρύχια Επίθεση του Τουρκικού Ναυτικού (Su Altı Taarruz, ή SAT), το αντίστοιχο των Πεζοναυτών των ΗΠΑ. και Υποβρύχια Άμυνα (Sualtı Savunma, ή SAS). Περιστασιακά, η Αστυνομική Δύναμη Ειδικών Επιχειρήσεων του αστυνομικού τμήματος (Özel Harekat Polis) ενεργούσε για τη ΜΙΤ και τη διεξαγωγή εσωτερικών επιχειρήσεων.
Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ο Fidan, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής υπέρ του Ιράν που δεν είχε εμπειρία στις μυστικές πληροφορίες, διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Μάιο του 2010. «Ο Fidan ξεκίνησε να μεταμορφώσει την υπηρεσία σύμφωνα με τις οδηγίες του αφεντικού του, μεταφέροντας νέα άτομα από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και κατά καιρούς στρατολογώντας μερικούς από το εξωτερικό, ειδικά από ισλαμιστικές ομάδες» υποστηρίζει ο Bozkurt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης