Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το τουρκικό λιμενικό χτυπά μετανάστες και τους σπρώχνει στο Αιγαίο - Βίντεο - αποκάλυψη ανάρτησε ο Νότης Μηταράκης

Το τουρκικό λιμενικό χτυπά μετανάστες και τους σπρώχνει στο Αιγαίο - Βίντεο - αποκάλυψη ανάρτησε ο Νότης Μηταράκης
Το βίντεο αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης
Σχετικά Άρθρα

Βίντεο με πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή «να προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της ΕΕ» ανέβηκε πριν λίγο στα κοινωνικά δίκτυα.
Το βίντεο κοινοποίησε στο Twitter ο ίδιος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ο οποίος σημειώνει πως στο απόσπασμα απεικονίζεται η τουρκική ακτοφυλακή να σπρώχνει (push forward) μετανάστες στην Ελλάδα.
Όπως λέει ο κ. Μηταράκης αυτό αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε από πρόσφυγα ο οποίος διασώθηκε από τις ελληνικές αρχές. «Πρόκεται για περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.
Στο βίντεο φαίνεται μια βάρκα με ένα περιστατικό που σύμφωνα με πληροφορίες εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο.
Η βάρκα είναι γεμάτη από μετανάστες οι οποίοι φωνάζουν απεγνωσμένα κατά την διάρκεια των βίαιων πρακτικών των Τούρκων.
Η βιαιότητα των τουρκικών αρχών μάλιστα είναι άνευ προηγουμένου αφού εμφανίζονται άνδρες να χτυπούν με στειλιάρια τους μετανάστες.


Η Τουρκία αντί να αποτρέπει τις επικίνδυνες ροές ή να φυλά τα σύνορά της προπαθεί να πιέσει  την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

Νωρίτερα η Αθήνα είχε απαντήσει στα νέα fake news που διέδωσε ο Rejep Tayyip Erdogan σχετικά με το μεταναστευτικό.
Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την παντελώς ψευδή ρητορική που ξεκίνησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τους παράνομους μετανάστες σε σημερινή του ομιλία.
Ο Erdogan υποστήριξε χαρακτηριστικά: «βλέπουμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε ακούσει τίποτα από τον κόσμο;».
Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan ανέφεραν:
«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα.
Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».
Ο Erdogan, υποστήριξε, επίσης σήμερα, ότι είναι η Τουρκία που διασώζει τους μετανάστες επειδή οι Τούρκοι ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού».
«Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Rejep tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης