Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές Cavusoglu για τα νησιά: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει - Το ρητό με το... αυγό

Νέες απειλές Cavusoglu για τα νησιά: Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα με τη γλώσσα που καταλαβαίνει - Το ρητό με το... αυγό

Η Τουρκία επιμένει για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών - Απειλές και κατά της Κύπρου με αφορμή την άρση, από τις ΗΠΑ, του embargo όπλων

Σχετικά Άρθρα
Στην πολεμική ρητορική και στις απειλές κατά της Ελλάδας επιμένει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, θέτοντας -για ακόμα μία φορά- θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα η οποία εξοπλίζει τα νησιά» είπε χαρακτηριστικά ο Cavusoglu, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «συνέστησε» στην Ελλάδα να είναι... προσεκτική. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχάσει αυτό το ρητό: Είτε το αυγό πέσει πάνω στην πέτρα, είτε η πέτρα πέσει στο αυγό, το αυγό είναι που σπάει» είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιστολές στον ΟΗΕ

Αναφερόμενος στις επιστολές της Τουρκίας στον ΟΗΕ σχετικά με τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ο Cavusoglu είπε: «Είναι τα αποφασιστικά και γεμάτα αυτοπεποίθηση βήματά μας που κάνουν την Ελλάδα τόσο τρελή. Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες και πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε καμία νομική απάντηση. Γράψαμε και μια τρίτη επιστολή. Για να δούμε πότε η Ελλάδα θα γράψει ξανά μια επιστολή με περιεχόμενο δημαγωγίας».

Βέλη στις ΗΠΑ και απειλές στην Κύπρο

Από τα πυρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών δεν γλίτωσαν ούτε οι ΗΠΑ με αφορμή την άρση του embargo όπλων στην Κύπρο και απείλησε και την Κύπρο.
«Θα απαντήσουμε σε αυτή την απόφαση των ΗΠΑ με συγκεκριμένα βήματα. Αν θέλετε κλιμάκωση στο νησί, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο» επεσήμανε και συνέχισε «όσοι είναι στο πλευρό των Ελλήνων δεν πρέπει να περιμένουν φιλία από εμάς. Δεν πρέπει να νομίζουν ότι θα υποκλιθούμε σε αυτούς. Υπάρχει μια Τουρκία που δεν τους υποκλίνεται πλέον».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης