Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γαλλική καταδίκη των τουρκικών απειλών - Στήριξη σε Ελλάδα

Γαλλική καταδίκη των τουρκικών απειλών - Στήριξη σε Ελλάδα

Οι αρχηγοί των κρατών-μελών της νότιας Ευρώπης θα συναντηθούν την Παρασκευή (30/9/2022) στην Ισπανία

Σχετικά Άρθρα

Σε καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων και απειλών κατά της Ελλάδας προχώρησε η Γαλλία.
Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας ανέφεραν ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν μεθαύριο Παρασκευή (30/9/2022), στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα εκφράσουν τη στήριξη τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών που δέχεται από την Τουρκία.
Όπως ανέφεραν, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας που θα έχουν, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.
Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.
Η τελευταία Ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής, με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη, είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί πέρσι στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο