Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκληρή απάντηση της Eλλάδας στο τουρκικό διάβημα προς τον Έλληνα Πρέσβη

Σκληρή απάντηση της Eλλάδας στο τουρκικό διάβημα προς τον Έλληνα Πρέσβη
H Άγκυρα έφτασε στο σημείο να ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα και από τον Αμερικανό πρέσβη

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στο τουρκικό διάβημα προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα για «την στρατικοποίηση των νησιών» στο Αιγαίο, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.
Η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. O Τούρκος πρόεδρος- για ακόμη μία ημέρα – πάντως επιμένει στην εμπρηστική ρητορική και επανέρχεται στις κατηγορίες του.
Στον απόηχο της προκλητικής, αλλά και χωρίς απτά αποτελέσματα, παρουσίας του Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, η Τουρκία θέτει ξανά ζήτημα αποστρατικοποίησης στο Αιγαίο, εγκαλώντας τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα. Άμεση η απάντηση της ελληνικής διπλωματίας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές: «η ελληνική πλευρά απέρριψε εν τω συνόλω τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία».
Η Ελλάδα σέβεται απολύτως τη Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την ελληνική εθνική κυριαρχία, τόνισε ο πρέσβης. Μόνο σήμερα καταγράφηκαν 96 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, με ακόμα δύο υπερπτήσεις, πάνω από την Κίναρο. H Άγκυρα έφτασε στο σημείο να ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα και από τον Αμερικανό πρέσβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης