Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκίνησε η Διμερής Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22»

Ξεκίνησε η Διμερής Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22»
Αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών

Για πρώτη φορά διεξάγεται η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22»,  από σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, έως το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ.
Η «ARGO – 22» λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς και στον Άγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο με Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί στη Σκύρο.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με:
Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ
Μονάδες του ΠΝ
Αεροπορικά μέσα του ΣΞ
Μαχητικά Αεροσκάφη της ΠΑ
Από την πλευρά τους, οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERRE και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα.

Η «ARGO – 22»

Η Άσκηση «ARGO – 22» είναι τύπου LIVEX (Live Exercise) και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard.
Αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και στην διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε αντικείμενα αμφίβιων και αποβατικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο