Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εμπρηστικός Αkar: «Θα χρησιμεύσει το κολύμπι στους Έλληνες με την τακτική που ακολουθούν!» - Εξοπλίζουν νησιά, αμφισβητούμε την κυριαρχία τους

Εμπρηστικός Αkar: «Θα χρησιμεύσει το κολύμπι στους Έλληνες με την τακτική που ακολουθούν!» - Εξοπλίζουν νησιά, αμφισβητούμε την κυριαρχία τους
«Αν πορεύονται με αυτή τη λογική, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ σε συνέντευξή του στην Hurriyet
Σχετικά Άρθρα
προκλητικές δηλώσεις απάντησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέδειξε την εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.
Μετά τον Recep Tayyip Ergogan, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Hulusi Akar αμφισβητώντας εκ νέου την κυριαρχία ελληνικών νησιών και εκτοξεύοντας απειλές προς την Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet και ερωτηθείς για την επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο, ο Akar ανέφερε ότι «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν.
Αν πάνε με αυτή τη λογική, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο».
Κατηγόρησε, επίσης, την Ελλάδα ότι «στρατιωτικοποιεί νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών».

«Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών.
Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους» επεσήμανε ο τούρκος υπουργός.

Η...καλοπροαίρετη Τουρκία και οι προκλητικοί Έλληνες πολιτικοί

Ο Akar χαρακτήρισε… καλοπροαίρετες τις προσπάθειες της Τουρκίας, τις οποίες, όπως είπε, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί τις αγνοούν και «συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους».
«Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημήσουν την Τουρκία.
Γίνονται γελοίοι με αβάσιμες συκοφαντίες που δεν εξηγούνται» είπε, απαντώντας έμμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως, «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, εκείνοι επίμονα αποφεύγουν τον διάλογο.
Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι η πλευρά που αποφεύγει τον διάλογο.
Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας.
Προσπαθούν να μετατρέψουν τα διμερή μας προβλήματα σε πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε «προσπαθεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη με αναληθείς ισχυρισμούς για την Τουρκία σε κάθε σχετικό και άσχετο περιβάλλον.
Κάνοντας αυτό, επιδεικνύουν μια ανήθικη και αντιδιπλωματική στάση».
«Εξοπλίζουν τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς αντίθετα με τις συμφωνίες.
Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφιλεγόμενη την κυριαρχία των νησιών.
Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους.»


«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή» διαμήνυσε.
Αντ’ αυτού «είναι ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος.
Στόχος μας είναι το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα και τη δίκαιη κατανομή κάθε πλούτου.
Ωστόσο, έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες και παράνομες απόπειρες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον.
Ας το ξέρουν αυτό [...] και ας μην ξεχνούν πόσο σοβαρές ήταν οι συνέπειες της περιπέτειας που ξεκίνησε βασιζόμενη σε άλλους πριν από έναν αιώνα...[η Ελλάδα) πρέπει να μάθει από την ιστορία.

H κριτική του Anadolu στην ομιλία Μητσοτάκη και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Τούρκους πολίτες

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρεται στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική γλώσσα.
«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και κοινοποίησε ότι “η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία.
Δεν είμαστε εχθροί.
Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις φιλικές σχέσεις μεταξύ μας”» σημειώνει το Anadolu, αναπαράγοντας μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
1_489.JPG
01_31.JPG
001_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης