Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει για τα F16 η Τουρκία - Cavusoglu: Συνεχίζονται οι τεχνικές συνομιλίες με ΗΠΑ - Δεν θα δεχθούμε όρους στη συμφωνία

Επιμένει για τα F16 η Τουρκία - Cavusoglu: Συνεχίζονται οι τεχνικές συνομιλίες με ΗΠΑ - Δεν θα δεχθούμε όρους στη συμφωνία
Η Τουρκία επιμένει ότι δεν θα δεχθεί όρους στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο να συμφώνησε όρους όσον αφορά τη συμφωνία για την αγορά και εκσυγχρονισμό F-16, απορρίπτει εκ νέου η Τουρκία.
«Τουρκία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις τεχνικές συνομιλίες για τη συμφωνία F-16. Η Άγκυρα δεν θα δεχθεί όρους στη συμφωνία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έχει ψηφίσει τροπολογία που δημιουργεί εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών F-16 από την Τουρκία.
Οι περιορισμοί που θέτει η τροπολογία, μπορούν να αρθούν μόνο αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας που απαιτούν την συγκεκριμένη πώληση. Επίσης θα πρέπει να δώσει αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Η συμφωνία για τα σιτηρά

O Cavusoglu αναφέρθηκε και στη συμφωνία με Ρωσία και Ουκρανία για τη μεταφορά σιτηρών.
«Η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης χαιρετίστηκε από όλους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πολλοί αναρωτιούνται εάν η συμφωνία θα παραταθεί πέρα από 4 μήνες» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο