Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χαρδαλιάς (υφ. Άμυνας): Είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα και για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία

Χαρδαλιάς (υφ. Άμυνας): Είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα και για το χειρότερο σενάριο με την Τουρκία
Αδιαπέραστα τα ελληνικά σύνορα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια, ακόμα και για το χειρότερο δυνατό, όσον αφορά τις προκλήσεις από την Τουρκία διατύπωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας υψώνουν αδιαπέραστο τείχος στα ελληνικά σύνορα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Karfitsa» ο κ.Χαρδαλιάς είπε σχετικά με την Τουρκία πως «συνεχίζει να λειτουργεί ως παράγοντας αστάθειας και υποδαύλισης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν ακόμα αυτής».
«Οι παλινωδίες της ηγεσίας της καταδεικνύουν ότι δεν αντιλαμβάνεται τη συμφωνία για συστράτευση εναντίον του επιθετικού αναθεωρητισμού, καθώς και το κάλεσμα για σταθερότητα, τα στοιχεία που κυριαρχούν στους διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες όπου ανήκει ή διατείνεται ότι επιθυμεί να ενταχθεί» υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς.

Καταπατά το Διεθνές Δίκαιο η Τουρκία

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς, η Τουρκία χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της ως εργαλείο προβολής του νέο - οθωμανικού αναθεωρητισμού της, καταπατώντας συστηματικά θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
«Ας μη γελιέται λοιπόν η Άγκυρα: Έχουμε επιλέξει να μην είμαστε ίδιοι, και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας.
Ο δρόμος για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας δεν είναι δυνατόν να χαραχθεί με τα μυθεύματα και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά μόνο μέσα από την ειλικρινή και ανεπιφύλακτη ένταξή της στο στρατόπεδο όσων σέβονται τη διεθνή νομιμότητα» επισήμανε ο κ.Χαρδαλιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης