Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu σε Ελλάδα: Σας προειδοποιώ να σταματήσετε τις προκλήσεις - Θα υποστείτε συνέπειες, όπως στον παρελθόν

Cavusoglu σε Ελλάδα: Σας προειδοποιώ να σταματήσετε τις προκλήσεις - Θα υποστείτε συνέπειες, όπως στον παρελθόν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε» -όπως είπε- την Ελλάδα να σταματήσει τις προκλήσεις
Σχετικά Άρθρα
Στην οδό των απειλών και των προκλήσεων παραμένει η Τουρκία. Τη σκυτάλη έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος... προειδοποίησε -όπως ο ίδιος επεσήμανε- την Ελλάδα να μην γίνεται εργαλείο άλλων χωρών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί συνέπειες... όπως στο παρελθόν.
«Καθώς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα γειτονικά μας δικαιώματα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, η Ελλάδα συνεχίζει ακόμα τις προκλήσεις της. Εάν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα όπως και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για η γειτονική μας Ελλάδα», δήλωσε ο Cavusoglu σε εκδήλωση στην Άγκυρα.

Συνεχίζοντας την προκλητική του ρητορική, ο Cavusoglu πρόσθεσε: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα του. Το ίδιο πνεύμα είναι και σήμερα. Γι' αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε. Το λένε κυρίως στην Ελλάδα» είπε και τόνισε «η φιλία της Τουρκίας είναι καλή αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».
«Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, έχει παραπονεθεί για επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική της Ελλάδας στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού νησιών κοντά στις τουρκικές ακτές που έχουν αποστρατικοποιηθεί βάσει συνθήκης, λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις ματαιώνουν τις προσπάθειές της καλής πίστης για την ειρήνη» μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης