Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οργή στην Τουρκία για το «νταηλίκια γιοκ» - YeniSafak: Ο... ψευτονταής κρύφτηκε πίσω από ΗΠΑ και Γαλλία

Οργή στην Τουρκία για το «νταηλίκια γιοκ» - YeniSafak: Ο... ψευτονταής κρύφτηκε πίσω από ΗΠΑ και Γαλλία
«Τα νταηλίκια γιοκ» δήλωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, προκαλώντας αντιδράσεις στην Τουρκία

Οργή φαίνεται πως προκάλεσαν στην Τουρκία οι αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τουρκική προκλητικότητα.
«Τα νταηλίκια γιοκ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, γεγονός όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί η Yeni Safak. «Ο ψευτονταής: Κρύφτηκε πίσω από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
Yeni_Safak_2.JPG
Σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak, ο πρωθυπουργός συνέχισε τις προκλήσεις κατά της Τουρκίας, ενώ «ισχυριζόμενος ότι έκανε συμμαχίες με πολλές χώρες, παραδέχτηκε ότι εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και τη Γαλλία έναντι της Τουρκίας». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «πανικόβλητος» μετά την προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
Πιο ήπια ήταν η αντίδραση της Cumhuriyet, όπου επισημαίνει ότι ο «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Erdogan».

Cumhuriyet.JPG
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις επαφές του Erdogan στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μεταβεί για να παραστεί στην 77η γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«O Erdogan, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου, θα αναφερθεί σε πολλά κρίσιμα θέματα από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας μέχρι τις αποστολές σιτηρών, από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι την ένταση με την Ελλάδα. Θα παρουσιάσει τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας.
Η επαφή του Erdogan με τους ηγέτες θα συνεχιστεί στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με πολλούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης