Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συντηρείται η ένταση - Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει ξεπεράσει κάθε όριο - Ο Akar πέταξε με F16 πάνω από το Αιγαίο - Απειλή για νέο... 1922

Συντηρείται η ένταση - Μητσοτάκης: Η Τουρκία έχει ξεπεράσει κάθε όριο - Ο Akar πέταξε με F16 πάνω από το Αιγαίο - Απειλή για νέο... 1922
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πέταξε με F-16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο σε μια «επίδειξη δύναμης», όπως σχολιάζει η Hurriyet
Σχετικά Άρθρα

Το κλίμα έντασης με την Ελλάδα συντηρεί η Τουρκία με τον υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar, να πραγματοποιεί πτήση με F-16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο, αφού προηγουμένως είχε απειλήσει με νέα... Μικρασιατική Καταστροφή. Μάλιστα, ο Akar επιμένει στο σενάριο της παρενόχλησης τουρκικών F-16 από S-300 κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος, δε, κάλεσε το ΝΑΤΟ να λάβει θέση υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος, ενώ υπενθύμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε η Άγκυρα για την επίτευξη συμφωνίας Ρωσίας και Ουκρανίας όσον αφορά τα σιτηρά.
Από την πλευρά της η Αθήνα επιμένει στην διπλωματική οδό. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι οι ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά απαντά με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, επιθυμεί την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο απαντάμε στις όποιες ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας οι οποίες, δυστυχώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. «Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι εμείς, καθ' οποιοδήποτε τρόπο, θα αλλάξουμε την υπεύθυνη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Το σόου Akar πάνω από το Βόρειο Αιγαίο

Φορώντας φόρμα πτήσης, ο Hulusi Akar πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.
Το υπουργείο Άμυνας δημοσίετσε και σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter γράφοντας: «Ο Hulusi Akar χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: "Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε"».

 

Η απειλή για νέα Μικρασιατική Καταστροφή

Πριν την... πτήση στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε εκτοξεύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας ενώ υποστήριξε ότι η Αθήνα συνεχίζει να προκαλεί με παράνομες ενέργειες και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά.
Ο ίδιος απείλησε με νέα Μικρασιατική Καταστροφή και κάλεσε την Ελλάδα να διδαχθεί από την ιστορία. «Έχουμε υπενθυμίσει επανειλημμένα στους συνομιλητές μας να μην μπουν σε παρόμοια περιπέτεια, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα, να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση και να πάρουν μαθήματα από την ιστορία» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, όπως κάνει και τώρα. Συνεχίζουμε να λέμε ότι θα το προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τελετή της Πολεμικής Αεροπορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης