Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16, είναι «εχθρική ενέργεια» - Τι απαντά η Ελλάδα

Tουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν» τουρκικά F-16, είναι «εχθρική ενέργεια» - Τι απαντά η Ελλάδα
Όπως έγραφαν Yeni Safak και Hurriyet επικαλούμενες πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας,στις 23 Αυγούστου τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη
Σχετικά Άρθρα

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για «κλείδωμα» τουρκικών μαχητικών F-16 στο ραντάρ των ελληνικών S-300, κάνοντας λόγο για «τουρκική προπαγάνδα» και για προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Όπως έγραφαν σήμερα 28/8 η Yeni Safak και η Hurriyet επικαλούμενες πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στις 23 Αυγούστου τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη.
Ειδικότερα, το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 «κλείδωσε» με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10.000 πόδια δυτικά της Ρόδου, χαρακτηρίζοντας την «παρενόχληση» ως «εχθρική ενέργεια».
«Η παρενόχληση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S-300», σημειώνει η ιστοσελίδα της εφημερίδας.
"Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους" ανέφερε η εφημερίδα.
1_449.JPG
2_364.JPG
Σωρεία παραβιάσεων


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 23 Αυγούστου δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.
Το πρώτο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 10:57 πάνω από τη νήσο Διβούνια -βορειοδυτικά της Κάσου- στα 27.000 πόδια, ενώ, στις 11:00 δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Καμηλονήσι -που βρίσκεται επίσης βορειοδυτικά της Κάσου- στα 27.000 πόδια.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη Λέβιθα, βορειοανατολικά της Αμοργού, στα 19.000 πόδια.
Στις 9:24 το πρωί, δεύτερο τουρκικό UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου στα 29.000 πόδια και στις 11:01 το πρωί τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάλι, πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου, στα 19.000 πόδια.
Τα τουρκικά UAV αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης