Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν παρασύρεται σε κλιμάκωση, δεν επιδιώκει ρητορική όξυνση

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν παρασύρεται σε κλιμάκωση, δεν επιδιώκει ρητορική όξυνση
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, είχε επιδοθεί σε ακόμα ένα προκλητικό κρεσέντο, συνιστώντας στην Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία»
Σχετικά Άρθρα

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει μία σταθερή θέση: δεν παρασύρεται σε κλιμάκωση, δεν επιδιώκει ρητορική όξυνση, δεν πιστεύει σε αυτή την αντιμετώπιση των πραγμάτων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Ζάγκρεμπ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar.
«Η Ελλάδα έχει μια σαφή αντίληψη βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, στην ειρήνη και τη σταθερότητα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.
«Δεν πρόκειται εμείς να διολισθήσουμε προκαλούμενοι σε μια ρητορική όξυνση. Δεν μας αφορούν αυτά τα πράγματα. Ανήκουν σε άλλους αιώνες, σε άλλες εποχές, σε αντιλήψεις αυτοκρατοριών που δεν μας αγγίζουν», τόνισε.

Akar: Να μάθετε από την ιστορία

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, είχε επιδοθεί σε ακόμα ένα προκλητικό κρεσέντο, συνιστώντας στην Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία», προκειμένου να αποφύγει «νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».
«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας στη Hurriyet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης