Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ακόμα ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση της έντασης - Cavusoglu: Δεν θέτουμε όρους για έναν διάλογο με τη Συρία

Ακόμα ένα βήμα προς την αποκλιμάκωση της έντασης - Cavusoglu: Δεν θέτουμε όρους για έναν διάλογο με τη Συρία

Ο Erdogan δήλωσε έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Putin στο Σότσι ότι ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στην Τουρκία να συνεργασθεί με την συριακή κυβέρνηση

Ακόμα ένα βήμα προς την άμβλυνση της στάσης της απέναντι στο καθεστώς της Δαμασκού, κάνει η Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, να δηλώνει ότι η Τουρκία δεν θέτει όρους για ένα διάλογο με την κυβέρνηση της Συρίας.
Η Τουρκία έχει υποστηρίξει τους αντάρτες που μάχονταν για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad
και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Δαμασκό στα πρώτα στάδια του 11ετούς πολέμου της Συρίας.
Η ρωσική επέμβαση διέσωσε το καθεστώς της Δαμασκού και περιόρισε τις ανταρτικές οργανώσεις σε ένα θύλακα της βορειοδυτικής Συρίας. Ο Tayyip Erdogan δήλωσε έπειτα από τις συνομιλίες του με τον Vladimir Putin την περασμένη εβδομάδα στο Σότσι ότι ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στην Τουρκία να συνεργασθεί με την συριακή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι η Τουρκία είναι πιθανόν να εξαπολύσει νέα επίθεση στην βόρεια Συρία, κατά των κούρδων μαχητών της Συρίας, για να επεκτείνει μια «ζώνη ασφαλείας», όπου σύμφωνα με την Άγκυρα, 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν.
«Δεν μπορεί να υπάρξει προϋπόθεση για διάλογο, εκτός των στόχων αυτών των επαφών. Η χώρα χρειάζεται θα εκκαθαρισθεί από τους τρομοκράτες... Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν», δήλωσε ο Cavusoglu.
Ερωτηθείς την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την πιθανότητα συνομιλιών με την Δαμασκό, ο Erdogan δήλωσε ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ κρατών δεν μπορούν ποτέ να διακοπούν πλήρως. «Πρέπει να κάνουμε περαιτέρω βήματα με την Συρία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεών του προς τους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του την περασμένη εβδομάδα από την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης