Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει ο Soylu (υπ. Εσωτ. Τουρκίας): Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο

Επιμένει ο Soylu (υπ. Εσωτ. Τουρκίας): Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο

Για ακόμα μία φορά, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα για εκπαίδευση τρομοκρατών

Σχετικά Άρθρα
Στους ισχυρισμούς ότι στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του PKK επανήλθε η Άγκυρα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, να κατηγορεί για τον ίδιο λόγο τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ.
«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία... Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Soylu, εκφράζει τέτοιους ισχυρισμούς. Τον Φεβρουάριο, είχε υποστηρίξει ότι μέλη του ΡΚΚ εκπαιδεύονται στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια πηγαίνουν στο Βόρειο Ιράκ.
«Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή την πολυπλοκότητα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο έχει τη σφραγίδα των ΗΕ, υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες», είχε ισχυριστεί.
Ο Τούρκος υπουργός είχε ισχυριστεί ακόμη ότι διαβίβασαν αυτή την εικόνα στην ελληνική κυβέρνηση. «Ξέρουμε ονομαστικά έναν-έναν αυτούς που μετέφερε το ΡΚΚ στο Λαύριο και ονομαστικά έναν- έναν τους τρομοκράτες που από το Λαύριο θα μεταφέρει στο βόρειο Ιράκ, πιο σωστά αυτούς που θέλει να κάνει τρομοκράτες τους ξέρουμε ονομαστικά έναν -έναν», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης