Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Θριαμβολογεί ο Erdogan: Η Ελλάδα είναι ανήσυχη, αφού στείλαμε το «Abdulhamid Han» στην Αν. Μεσόγειο – Θα κάνω το καθήκον μου

Θριαμβολογεί ο Erdogan: Η Ελλάδα είναι ανήσυχη, αφού στείλαμε το «Abdulhamid Han» στην Αν. Μεσόγειο – Θα κάνω το καθήκον μου
«Αναχώρησε το νέο μας πλωτό γεωτρύπανο το Abdulhamid Han από το λιμάνι της Μερσίνας Tasucu, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ ανήσυχη» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Θριαμβολογεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, καθώς όπως είπε, η Ελλάδα είναι «ανήσυχη», αφού η Τουρκία έστειλε το νέο της πλοίο γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο για εξερεύνηση υδρογονανθράκων.
«Αναχώρησε το νέο μας πλωτό γεωτρύπανο το Abdulhamid Han από το λιμάνι της Μερσίνας Tasucu, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ ανήσυχη και ρωτά ‘’τι κάνει ο Erdogan;’’.
Ο Erdogan δεν κάνει τίποτα, ο Erdogan κάνει το καθήκον του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στην Άγκυρα σε μια τελετή εγκαινίων 34 υδροηλεκτρικών σταθμών.

Η Τουρκία είναι δυνατή

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με χρήματά μας για να τρυπήσουμε...
Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία.
Τώρα η Τουρκία είναι δυνατή» υποστήριξε ο Erdogan.
Ως μέρος της στρατηγικής της Τουρκίας για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων, ο Abdulhamid Han έφτασε πρόσφατα στον πρώτο του προορισμό, το υπεράκτιο πηγάδι Yorukler-1 στη νότια επαρχία της Αττάλειας, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Το πλοίο, που αποκαλείται το ισχυρότερο από τον σημερινό στόλο των τεσσάρων της χώρας, θα ανοίξει εξερευνητικά πηγάδια στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ άλλα πλοία, τα Yavuz και Kanuni, θα συνεχίσουν τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
«... Aπό τη στιγμή που θα εξάγουμε το φυσικό αέριο, θα δείτε πώς αλλάζει ο καιρός σε ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε ο Erdogan.
Η νέα προσθήκη στον στόλο είναι ένα σκάφος έβδομης γενιάς και ένα από τα πέντε παγκοσμίως με δυνατότητα γεώτρησης σε βάθη έως και 12.200 μέτρων (40.026 πόδια).

Το αέριο της Μαύρης Θάλασσας

Η Τουρκία θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το δικό της φυσικό αέριο που ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα από το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης μια συμφωνία για μετάβαση στο ρούβλι στις πληρωμές για ορισμένες από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που μαστίζει ιδιαίτερα την Ευρώπη, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez είπε ότι δεν αναμένονται διακοπές στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα στην Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι οι προμηθευτές συμμορφώνονται με τα σχέδια αποστολής τους.
Η Τουρκία συνεχίζει να τοποθετεί σωλήνες για ένα υποθαλάσσιο δίκτυο αγωγών που θα μεταφέρει στην ξηρά τα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) αποθέματος φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα τον Αύγουστο του 2020.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το φυσικό αέριο στην ξηρά το πρώτο τρίμηνο του 2023, τον Μάρτιο», δήλωσε ο Dönmez στο Anadolu.
Βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα, το κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Τουρκία.
anadolu.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης