Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα επίθεση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας - «Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη»

Νέα επίθεση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας - «Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη»
Η δήλωση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ήρθε ως απάντηση στη νέα νομοθεσία που επιτρέπει το διορισμό μουφτήδων από τις ελληνικές αρχές
Μία ακόμη επίθεση προς την Ελλάδα εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την εκλογή Μουφτή στη Δυτική Θράκη, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση παραβιάστηκαν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες της... «τουρκικής μειονότητας» όπως σημειώνει.
«Η Ελλάδα παραβίασε για άλλη μια φορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΤΜΔΘ), τα οποία κατοχυρώνονταν από διεθνείς συμφωνίες, ιδιαίτερα τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, με νομική ρύθμιση που υιοθέτησε για τα γραφεία των Μουφτήδων στη Δυτική Θράκη» σημειώνει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η επίμαχη νομοθεσία

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στη νέα νομοθεσία που επιτρέπει το διορισμό μουφτήδων από τις ελληνικές αρχές, ένα σύστημα που όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζει την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη, βάσει της συνθήκης να εκλέγει τους δικούς της μουφτήδες.
Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της Τουρκίας, «με αυτή τη νομική ρύθμιση, η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες των συμπατριωτών μας, που κατοχυρώνονται από διεθνείς συμφωνίες, και προσπαθεί να μετατρέψει τον θεσμό του Μουφτή σε δομή υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους.
Η Τουρκία δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία των θρησκευτικών θεσμών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη χώρα της και στην εκλογή των ηγετών τους με τέτοιους κατασταλτικούς νόμους και πρακτικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης