Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (Τουρκία): Ο Μητσοτάκης αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της Ελλάδας 5 φορές, δεν έχει ειρηνικούς στόχους

Celik (Τουρκία): Ο Μητσοτάκης αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της Ελλάδας 5 φορές, δεν έχει ειρηνικούς στόχους
Επίθεση του εκπροσώπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, Omer Celik, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Eυθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, Omer Celik... με αφορμή το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Ο κ. Celik, κάνοντας αναφορά στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN την Πέμπτη 28 Ιουλίου, υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «στοχοποίησε» τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan.
Πρόσθεσε δε ότι «η δήλωση του Μητσοτάκη πως η Τουρκία "αναβιώνει τις νεοοθωμανικές φαντασιώσεις είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Erdogan αναφέρθηκε επίσης στο Καστελόριζο υποστηρίζοντας πως «αποτελεί παράδειγμα της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός».
Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης «ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική.
Ο Μητσοτάκης απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο». 
Ακολούθως στηλίτευσε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «πως, ενώ η Ελλάδα δυσκολευόταν να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της κατά 5 φορές και αυτό δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».
Μάλιστα χρησιμοποίησε και την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «πως εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών».
«Το μήνυμά μας στον κ. Μητσοτάκη είναι ότι η μετατροπή της χώρας του σε βάση τρίτων κρατών δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας», είπε εν κατακλείδι.

Τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανεύθυνο τη δεδομένη χρονική στιγμή να αναλώνεται κανείς σε εθνικιστικά παραληρήματα, ενώ προανήγγειλε ενεργειακή... στροφή της χώρας στον λιγνίτη.
«Αντιμετωπίζουμε μία τρομακτική γεωπολιτική κρίση λόγω Ρωσίας.
Το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ είναι άλλη μία εστία αναταραχής.
Έχουμε υποχρέωση να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία.
Ως Ελλάδα είμαστε θιασώτες του διεθνούς δικαίου.
Η Ελλάδα πάντα φέρεται υπεύθυνα. Αντιμετωπίσαμε σοβαρές προκλήσεις τους περασμένους μήνες.
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ο κ. Erdogan θα υπηρετήσει τους συμπολίτες του καλύτερα αν επικεντρωθεί στην ανάκαμψη της οικονομίας του, αντί να αναβιώνει νεοοθωμανικές φαντασιώσεις.
Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης