Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Προχωρούν καλά οι συνομιλίες για τα F-16 - Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες, να μην μιλά

Cavusoglu: Προχωρούν καλά οι συνομιλίες για τα F-16 - Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες, να μην μιλά
Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες, παραβιάζει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης είπε ο Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος κατήγγειλε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν παραβιάζει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Cavusoglu αφού υπογράμμισε ότι η Αθήνα ενεργεί σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα φιλοξενεί ύποπτους για τρομοκρατία και επιτρέπει να λειτουργούν στο έδαφος της στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών του ΡΚΚ.

Καλά οι συνομιλίες με τα F-16

Αναφερόμενος στις συζητήσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, είπε πως πηγαίνουν καλά και πως η αρνητική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο Κογκρέσο τα περασμένα χρόνια έχει εξαφανιστεί.
«Οι διαπραγματεύσεις για τα F-16 πάνε καλά.
Η προσέγγιση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ θετική» υποστήριξε ο Cavusoglu, ο οποίος ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί ένας «στρατηγικός μηχανισμός» προκειμένου να αντιμετωπίσει τα θέματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, όπως η υποστήριξη των ΗΠΑ στις κυρώσεις κατά των οργανώσεων YPG και ΡΚΚ που κατά την Άγκυρα είναι τρομοκρατικές αλλά και η έκδοση του Fetullah Gulen, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016.
Σύμφωνα με τον Cavusoglu, ήδη έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών στη Νέα Υόρκη.

Στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ η διμερής συνεργασία

Σύμφωνα με τον Cavusoglu, η διμερής συνεργασία ΗΠΑ – Τουρκίας έχει επίσης στρατηγική σημασία για το ΝΑΤΟ.
«Γνωρίζουν τον ρόλο που έχει αναλάβει πρόσφατα η Τουρκία και ας ελπίσουμε αυτή η συνειδητοποίηση να μην είναι προσωρινή» υποστήριξε ο Cavusoglu, αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Δεν αποκλείεται εισβολή στη Συρία

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας νέας επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προετοιμασίες ενώ δεν απέκλεισε το σενάριο μια εισβολής.
Όπως είπε, «οι προετοιμασίες συνεχίζονται» και «θα μπορούσε να έρθει μια ξαφνική κίνηση», απηχώντας με αυτόν τον τρόπο την προειδοποίηση του Προέδρου Erdogan ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης