Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προς Τουρκία: Να μειωθούν οι εντάσεις στο Αιγαίο - Όχι εισβολή στη Συρία

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προς Τουρκία: Να μειωθούν οι εντάσεις στο Αιγαίο - Όχι εισβολή στη Συρία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου οι δύο υπουργοί Άμυνας συνομίλησαν “προκειμένου να συζητήσουν την σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στη Συρία και την ανάγκη για την συνέχιση των προσπαθειών για την μείωση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου”

Ο Υπουργός Άμυνας Ηνωμένων Πολιτειών, Lloyd Austin συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar, με τον οποίο συζήτησε βασικά την εισβολή, που προανήγγειλε ο Erdogan στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων του YPG.
Ο Αμερικανός υπουργός έθεσε στον κ. Akar και το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο, όπως είχε υποσχεθεί στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδα, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη συνάντησή τους, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου οι δύο υπουργοί Άμυνας συνομίλησαν “προκειμένου να συζητήσουν την σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στη Συρία και την ανάγκη για την συνέχιση των προσπαθειών για την μείωση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω εποικοδομητικού διαλόγου”.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι:

Οι κ. Austin και Akar, συζήτησαν επίσης την συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο Αμερικανός υπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του “για τις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Τουρκίας αναφορικά με την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”, σημειώνει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης