Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Στο club των F-35 μπαίνει η Ελλάδα - Εξωφρενικό το τουρκικό αίτημα αποστρατιωτικοποίησης

Παναγιωτόπουλος: Στο club των F-35 μπαίνει η Ελλάδα - Εξωφρενικό το τουρκικό αίτημα αποστρατιωτικοποίησης
«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή μπαίνει στο club των F-35, όσον αφορά τις χώρες που θα προμηθευτούν αυτό το αεροσκάφος, ασχέτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή δεν θα υπάρξει», ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

«Το ζήτημα της αποστρατικοποίησης είναι εξωφρενικό να το συζητά κανείς. Θα έλεγα ότι δεν έχει κανένα βάσιμο νομικό έρεισμα, όσο ανόητο, γελοίο, εξωφρενικό κι αν το θεωρούμε εμείς, εντούτοις θα πρέπει να το εξηγούμε αυτό σε εταίρους και συμμάχους. Γιατί οι άλλοι - όλοι μάλλον - δεν έχουν την ίδια γνώση ή εξοικείωση, με το θέμα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε επίσκεψη στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι προκλήσεις της 'Αγκυρας τέθηκαν «επί τάπητος» στην Ουάσινγκτον, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της 'Αγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.
Κληθείς να απαντήσει εάν πιστεύει ότι θα έχουμε «ήρεμα νερά» από εδώ και πέρα μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Αυγούστου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «θέλω να πιστεύω πως ναι. Όπως λένε και στο ΝΑΤΟ, ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Επομένως , διατηρούμαστε σε εγρήγορση. Δεν θα έλεγα σε συναγερμό ή επιφυλακή αλλά σε εγρήγορση».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά και τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως εκείνα του καλοκαιριού του 2020.

Στο club των F-35 η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα αυτή την στιγμή μπαίνει στο club των F-35, όσον αφορά τις χώρες που θα προμηθευτούν αυτό το αεροσκάφος,  ασχέτως εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή δεν θα υπάρξει».
Σημείωσε ότι το εάν θα συμμετάσχει η χώρα μας στη συμπαραγωγή του αεροσκάφους είναι κάτι που «θα το δούμε στην πορεία».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο