Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Θρίλερ με το Antonov: Μήπως μετέφερε τα όπλα τελικά όχι στο Μπαγκλαντές και την Ιορδανία αλλά στην... Ουκρανία;

Θρίλερ με το Antonov: Μήπως μετέφερε τα όπλα τελικά όχι στο Μπαγκλαντές και την Ιορδανία αλλά στην... Ουκρανία;
Aποκαλύπτεται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας φόρτωνε συνέχεια όπλα από Σερβία και Βουλγαρία και τα πήγαινε στην Πολωνία από όπου φυσικά προωθούνται στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Το ουκρανικό αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε 40 χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας, μετέφερε όπλα στην Ουκρανία και όχι στο Μπαγκλαντές, όπως υποστηρίζει ο Σέρβος υπουργός Άμυνας.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί σε δημοσίευμά τους αναφέρουν ότι τόσο «η εταιρεία συνεργάζεται, και το αεροσκάφος εκτελεί συχνά πτήσεις για το… ΝΑΤΟ».
Ενώ αποκαλύπτεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας φόρτωνε συνέχεια όπλα από Σερβία και Βουλγαρία και τα πήγαινε στην Πολωνία από όπου φυσικά προωθούνται στην Ουκρανία, σημειώνει σε δημοσίευμά του το pronews.
Οι Ουκρανοί (Ευρωπαϊκή Αλήθεια) αναφέρουν συγκεκριμένα ότι: «Το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία Meridian, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της , εκτελεί πτήσεις τσάρτερ σε όλο τον κόσμο και επίσης εκπληρώνει συμβάσεις με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς για τη μεταφορά ανθρωπιστικού φορτίου.

Συνεργασία με το ΝΑΤΟ

Επιπλέον, συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ
για την παράδοση επείγοντος φορτίου, ιδίως στρατιωτικού φορτίου και φορτίου διπλής χρήσης».
Εξάλλου τίθεται το βασανιστικό ερώτημα, πως εν καιρώ πολέμου, ένα ουκρανικό αεροσκάφος να μεταφέρει όπλα στο… Μπαγκλαντές ή στην Ιορδανία.
Κι ενώ οι Σέρβοι υποστηρίζουν ότι μετέφερε «εκπαιδευτικά πυρομαχικά όλμων», τα γεγονότα τους διαψεύδουν, γιατί τα εκπαιδευτικά πυρομαχικά δεν περιέχουν τέτοιας ποσότητας εκρηκτική ύλη για να προκληθεί τέτοια έκρηξη όπως αυτή που συνέβη στο Παλαιοχώρι.
Capture_187.JPG
Πρόκειται για ένα cargo αεροσκάφος που πήγαινε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης (ακολούθησε ακριβώς τον αεροδιάδρομο που προβλέπεται για την προσγείωση στην Χρυσούπολη από Σερβία) πιαθνόταν για να φορτώσει επιπλέον όπλα από την Ελλάδα (ίσως όχι ελληνικά, αλλά αμερικανικά) για την Ουκρανία.
Άλλωστε το αεροσκάφος μεταφέρει 20 τόνους φορτίου και οι Σέρβοι παραδέχονται ότι μετέφερε μόνο 11,5 τόνους.
Τέτοια αεροσκάφη, δεν πετούν σε τέτοιες αποστολές χωρίς πλήρες φορτίο.

Επτασφράγιστο μυστικό

Εξάλλου η Σερβία με την ανοχή της συμμάχου Ρωσίας πωλεί συστηματικά οπλισμό στην Ουκρανία, προκειμένου να κρατά τις ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Nebojša Stefanović, ανέφερε ότι το ουκρανικό μεταφορικό αεροσκάφος με το ουκρανικό πλήρωμα μετέφερε όπλα στο… Μπαγκλαντές.
«Μετέφερε περίπου 11,5 τόνους προϊόντων της αποκλειστικής μας βιομηχανίας στον τελικό πελάτη στο Μπαγκλαντές. Ως εκ τούτου, ο τελικός πελάτης είναι το Υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές», υποστήριξε.
Στη συνέχεια, εξήγησε ότι ιδιοκτήτης του εμπορεύματος ήταν η ιδιωτική εταιρία Valir από τη Σερβία ενώ αρνήθηκε ότι μεταφέρονταν στην Ουκρανία, χωρίς να εξηγεί γιατί το σχέδιο πτήσης ήταν μέσω της Καβάλας.
«Υπήρχαν εικασίες ότι γινόταν λαθρεμπόριο όπλων από τη Σερβία στην Ουκρανία σε αυτήν την πτήση, αλλά αυτό δεν ισχύει φυσικά.
Είχαμε ήδη τέτοιες πληροφορίες, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια», υπογράμμισε.
Ο Stefanović, ανέφερε πως η εταιρία Meridian, από την Ουκρανία, ήταν απλώς ο ιδιοκτήτης του αεροπλάνου ενώ σχετικά με τον τύπο των πυρομαχικών ανέφερε ότι επρόκειτο για νάρκες, όλμους και εκπαιδευτικές νάρκες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης