Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικά ΜΜΕ για TurkAegean: Έχουμε έχει γίνει ο χειρότερος εφιάλτης στη ζωή των Ελλήνων

Τουρκικά ΜΜΕ για TurkAegean: Έχουμε έχει γίνει ο χειρότερος εφιάλτης στη ζωή των Ελλήνων
«Το τουρκικό Αιγαίο είναι μια από τις πιο εκλεκτές περιοχές που έχει να προσφέρει η Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy σχολιάζοντας την εκστρατεία.
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η πρόσφατη τουριστική εκστρατεία της Τουρκίας, που ονομάστηκε «TurkAegean», δημιουργήθηκε για να προσελκύσει ξένους επισκέπτες στις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας
Την ίδια στιγμή όμως προκάλεσε αντίδραση στην Ελλάδα, η οποία είπε ότι η εκστρατεία σφετερίζεται τον πολιτισμό της.

Η Τουρκία έχει γίνει εφιάλτης στον ύπνο των Ελλήνων


Για την Ελλάδα, μια υποθετική και υπαρξιακή απειλή πολέμου με την Τουρκία είναι επίσης κινητήρια δύναμη για την εσωτερική πολιτική, με την ελληνική αντιπολίτευση να βαραίνει το θέμα περισσότερο από ποτέ, καθώς στη χώρα βρίσκονται έντονες συζητήσεις για εκλογές το Σεπτέμβριο.
Ο Ευάγγελος Αρεταίος, επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), ένα think tank με έδρα την Αθήνα, είπε ότι πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Τουρκία μια μέρα θα εισβάλει σε ένα νησί ή θα ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα.
«Αυτός ο φόβος είναι πολύ δυνατός στην Ελλάδα», είπε ο Αρεταίος.
«Ξυπνάμε με την Τουρκία και πηγαίνουμε για ύπνο με την Τουρκία.
Είναι καταπληκτικό.
Ο μέσος Έλληνας ξέρει πολύ καλύτερα τι είπε ο Ερντογάν σήμερα ή χθες από τον μέσο Τούρκο».


Το τουρισμός της Τουρκίας

Περίπου το 40% των τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2019 προτίμησαν να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στη Μεσόγειο, ενώ ένα άλλο 40% επέλεξε την περιοχή του Μαρμαρά όπου βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την Τουρκική Υπηρεσία Τουρισμού, Προώθησης και Ανάπτυξης (TGA).
Μόνο το 20% επισκέφτηκε τις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολίας, με καθεμία να προσελκύει τους μισούς από τους υπόλοιπους τουρίστες.
Για να αντιστραφεί αυτό και να μπορέσει η περιοχή να λάβει το μερίδιο που της αναλογεί στις ξένες αφίξεις της χώρας, η εκστρατεία προώθησης TurkAegean εστιάζει σε περιοχές με πλούσια ιστορία καθώς και σε φημισμένες παραλίες – σχεδόν 250 από τις οποίες είναι πιστοποιημένες με Γαλάζια Σημαία.
Στην εκστρατεία ξεχωρίζουν ειδικότερα οι περιοχές Datça, Foça, Çeşme, Didim, Urla, Seferihisar, Akyaka, Cunda, Ayvalık, Bodrum, Kuşadası και Assos.
Η εκστρατεία δημιούργησε κατηγορίες όπως «Δείτε», «Γεύση», «Άγγιγμα», «Μύρισε» και «Άκου» – για παράδειγμα, δίνοντας έμφαση στις αρχαίες πόλεις της Εφέσου και του Μπέργαμα, δύο μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στη Σμύρνη.
217640.jpg
Διαφωνίες εδαφικής κυριαρχίας

Ωστόσο, το Αιγαίο Πέλαγος βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο εδαφικών διαφορών εδαφικής κυριαρχίας διαφορετικού βαθμού μεταξύ των δύο χωρών.
Οι ένοπλες δυνάμεις των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ αλληλοκατηγορούνται ως επί το πλείστον για παραβίαση εναέριων, χερσαίων ή υδάτινων οριοθετήσεων, ενώ υπάρχει μακρύς κατάλογος διαφωνιών από το προβληματικό καθεστώς και τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μέχρι το αδιέξοδο στο νησί της Κύπρου και τις ερευνητικές δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης