Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Borrell (Κομισιόν): Η Τουρκία να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ

Borrell (Κομισιόν): Η Τουρκία να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ

O Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα

Σχετικά Άρθρα
Καταδικαστικός για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εμφανίστηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών, Josep Borrell, κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Ειδικότερα, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας για την πρωτοφανή παραβίαση από πλευράς της του Διεθνούς Δικαίου όταν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ν.μ.
Στην απάντησή του, ο Borrell καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν πηγή ανησυχίας και σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Παράλληλα, τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει την προθυμία της να συνεργαστεί με την Τουρκία για την ενίσχυση της συνεργασίας, με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα απέχει από νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.
Και καταλήγει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να απαιτεί από την Τουρκία να παύσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ επί των χωρικών τους υδάτων και του εναέριου χώρου του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης