Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προαναγγελία για... θερμό Αύγουστο - Η Τουρκία βγάζει γεωτρύπανο στη Μεσόγειο: «Αποστολή του θα είναι η Γαλάζια Πατρίδα»

Προαναγγελία για... θερμό Αύγουστο - Η Τουρκία βγάζει γεωτρύπανο στη Μεσόγειο: «Αποστολή του θα είναι η Γαλάζια Πατρίδα»
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ερευνών στη Μεσόγειο
Σχετικά Άρθρα

Σε... προαναγγελία ενός θερμού... Αυγούστου προχώρησε η Τουρκία ανακοίνωντας τη διεξαγωγή ερευνών στη Μεσόγειο.
Ειδικότερα, o Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez, ανακοίνωσε ότι το 4ο γεωτρύπανο Abdul Hamid Han θα αρχίσει τις εργασίες του το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου. Αναφορικά με την τοποθεσία της πρώτης του γεώτρησης, ο Τούρκος υπουργός είπε πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά σίγουρα «αποστολή του θα είναι η Γαλάζια Πατρίδα. Εξετάζονται 5-6 σημεία κι ένας από αυτά θα επιλεγεί», είπε χωρίς να αποκλείει την Ανατολική Μεσόγειο.
«Θα κάνουμε υπομονή ακόμη έναν μήνα. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Donmez.
Αναφερόμενος στις μελέτες σχετικά με το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, o Donmez δήλωσε ότι «το καθήκον του πλοίου Castoro 10 στα ρηχά τμήματα έχει σχεδόν τελειώσει. Το πλοίο Castorone θα κάνει τις εργασίες τοποθέτησης των σωλήνων στα βαθιά της θάλασσας. Πιθανότατα θα ξεκινήσει τις πρώτες δραστηριότητές του τις ημέρες των εορτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης