Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απόλυτη ταύτιση απόψεων Erdogan - Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά: Μεταβλητή αστάθειας... ο Μητσοτάκης

Απόλυτη ταύτιση απόψεων Erdogan - Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά: Μεταβλητή αστάθειας... ο Μητσοτάκης
Συναντώνται… Erdogan - Τσίπρας για τα ελληνοτουρκικά…

Απόλυτη ταύτιση απόψεων σημειώνεται μεταξύ Erdogan - Τσίπρα σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά… και τον τρόπο με τον οποίο διαρθρώνεται η ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποτελεί ισχυρά μεταβλητή αστάθειας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει σταματήσει να απευθύνει προειδοποιήσεις έως και απειλές στην Ελλάδα…
Υπενθυμίζεται πως μετά την προσευχή της περασμένης Παρασκευής ανακοίνωσε πως οι συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ακυρώνονται.
«Δεν μπορεί να υπάρξει μια πιο σαφή, πιο ξεκάθαρη αντίδραση από αυτή.
Επομένως, η Ελλάδα ας βγάλει άκρη μόνη της στο εξής» είχε δηλώσει ο Erdogan, σημειώνοντας «Είπαμε πως όσο δεν υπάρχει έντιμος πολιτικός απέναντι μου δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους, πως έχουμε τελειώσει τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Στρατηγικής Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα και ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα.
Και δεν θα κάνουμε αυτή την συνάντηση που θα διοργανωνόταν φέτος.
Δεν μπορεί να υπάρξει μια πιο σαφή, πιο ξεκάθαρη αντίδραση από αυτή.
Επομένως, η Ελλάδα ας βγάλει άκρη μόνη της στο εξής.
«Τελειώσαμε τις συναντήσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα;
Το εξηγήσαμε αυτό;
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει "Ω, Ελλάδα, συμμαζέψου".
Δεν συμμαζεύτηκες, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου.
Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου, για μένα είναι νεκρός».
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του Εrdogan, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ότι έχει μετατρέψει την Ελλάδα «από το πυλώνα σταθερότητας σε ένα δύσκολο εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο και φερέφωνο της Δύσης».
«Η Ελλάδα από την στρατηγική του πυλώνα ασφάλειας μεταξύ λαών και πολιτισμών σε ένα σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου έχει περάσει σε άλλο δόγμα και αυτή η στρατηγική ήταν στρατηγική Καραμανλή, στρατηγική Αν. Παπανδρέου, στρατηγική Σημίτη στρατηγική Κώστα Καραμανλή και τώρα έχουμε περάσει ξαφνικά στρατηγική Παπάγου. “Το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή". Που στην Ανατολή είναι και η Τουρκία μεν αλλά είναι και η Ρωσία είναι το Ιράν είναι η Κίνα.
Ήταν αυτή πολιτική της χώρας;» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη συνάντηση Erdogan - Μητσοτάκη μετά την οποία ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα έχουμε ήρεμο καλοκαίρι και «δεν πέρασαν 15 ημέρες και βρισκόμαστε σε κλιμάκωση μιας έντασης που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει».
«Δεν μπορώ να πω αν η σημερινή κατάσταση εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα.
Ωστόσο, δεν είναι συνετό να μετατρέπουμε το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε ένα πεδίο ανταγωνισμών μεταξύ των αντιπροσώπων των μεγάλων δυνάμεων – αντί για έναν τομέα «ενέργειας και τουρισμού» που βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ δύο γειτόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης