Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γεωργία: Αποφασισμένη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Προϋπόθεση η επίλυση των εδαφικών προβλημάτων με τη Ρωσία

Γεωργία: Αποφασισμένη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Προϋπόθεση η επίλυση των εδαφικών προβλημάτων με τη Ρωσία
Ο πρωθυπουργός της Γερμανίας δεσμεύεται ότι η χώρα του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
H Γεωργία είναι αποφασισμένη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά προτού γίνει αυτό, πρέπει να επιλύσει τα εδαφικά της προβλήματα με τη Ρωσία, τα οποία αφορούν τις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili, από το Κατάρ.
Μιλώντας στο εν εξελίξει Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, τόνισε ότι πάνω από το 80% των πολιτών υποστήριξε την ευρωατλαντική ολοκλήρωση και το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο είχε κάνει «ό,τι ήταν δυνατό» προς αυτή την κατεύθυνση.
«Έχουμε συμπεριλάβει στο Σύνταγμά μας ότι η εξωτερική πολιτική της Γεωργίας έχει ευρωατλαντική κατεύθυνση.
Το 2015 ανοίξαμε ένα κοινό εκπαιδευτικό κέντρο με το ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη της πολύ στενής μας συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και το κίνητρό μας να γίνουμε και μέλος του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι η ένταξη στη συμμαχία δεν εξαρτάται μόνο από την «επιθυμία» της Γεωργίας, επισημαίνοντας ότι θα απαιτούσε «συναίνεση» μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
«Καταλαβαίνουμε ότι η Γεωργία έχει εδαφικά προβλήματα.
Πρέπει πρώτα να το λύσουμε και μετά να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε.

Όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν συνέστησε την Παρασκευή να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, εκτίμησε ότι η Γεωργία θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, κυρίως πολιτικές, προτού μπορέσει να λάβει το εν λόγω καθεστώς.
Δεκάδες χιλιάδες Γεωργιανοί διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο  Τμπιλίσι ζητώντας την ένταξη της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Καυκάσου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κρατώντας ευρωπαϊκές και γεωργιανές σημαίες, περίπου 60.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, λίγες ημέρες μετά την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην δοθεί ακόμη καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Γεωργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης