Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Mε απόρρητο non paper προς ξένες πρεσβείες διακινεί τις διεκδικήσεις της στο Aιγαίο η Τουρκία - Τι αναφέρει

Mε απόρρητο non paper προς ξένες πρεσβείες διακινεί τις διεκδικήσεις της στο Aιγαίο η Τουρκία - Τι αναφέρει
Η Τουρκία κατηγορεί την Αθήνα για επαναπροωθήσεις των μεταναστών και κατηγορεί την Αθήνα για απάνθρωπη μεταχείριση...
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική της κατά της Ελλάδας η Τουρκία, προσπαθώντας να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ειδικότερα, με απόρρητο δισέλιδο non paper με αποδέκτες ξένες πρεσβείες, η γείτων προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ενέργειές της, εστιάζοντας κατά βάση σε 16 σημεία.
Με άλλα λόγια, η Τουρκία προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας Τουρκίας που λάμβανε χώρα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Τα επίμαχα σημεία

Στο non paper, λοιπόν, σύμφωνα με τηλεπτικό σταθμό, η Τουρκία κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ είναι γνωστό ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων.
Σε άλλο σημείο του non paper η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά, ενώ είναι γνωστό ότι το Πεντάγωνο έχει καταγράψει δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.
Τρίτο σημείο του non paper είναι ότι η Τουρκία ισχυρίζεται πως οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Τουρκίας.
Ωστόσο, η Αθήνα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον κανενός.
Τέλος, η Τουρκία κατηγορεί την Αθήνα για επαναπροωθήσεις των μεταναστών και κατηγορεί την Αθήνα για απάνθρωπη μεταχείριση.

Με Navtex βγάζει το πολεμικό ναυτικό στο Καστελόριζο

Νέα NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο εξέδωσε η Τουρκία, ανεβάζοντας την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ειδικότερα, ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 15/6.
Τα σημεία και ο χρόνος συμπίπτουν με την ελληνική αεροναυτική άσκηση ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο.
FVPCofyWUAAAQpj.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης