Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επεισόδιο Akar με Έλληνες βουλευτές στο ΝΑΤΟ για casus belli, τρομοκρατία - «Είστε κατακτητές στη βόρεια Κύπρο»

Επεισόδιο Akar με Έλληνες βουλευτές στο ΝΑΤΟ για casus belli, τρομοκρατία - «Είστε κατακτητές στη βόρεια Κύπρο»
Το επεισόδιο σημειώθηκε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη
Σχετικά Άρθρα

Ένταση προκλήθηκε στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Ειδικότερα, οι Έλληνες βουλευτές, Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης, άσκησαν κριτική στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Hulusi Akar, σχετικά με το Κυπριακό και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Akar.
Όλα άρχισαν όταν ο Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει τα ζητήματα για τα χωρικά ύδατα, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και το Κυπριακό ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας. Τότε οι Έλληνες βουλευτές του απάντησαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης οι Έλληνες βουλευτές του είπαν πως «δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών πολλών χωρών από τη στιγμή που έχετε εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».
Στον αντίποδα, o Akar απαντούσε εκνευρισμένος στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών οι οποίοι του ανέφεραν ακόμα «πώς είστε υπέρ μια νατοϊκής συμμαχίας όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης