Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διπλωματικές πηγές σε Cavusoglu: Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων

Διπλωματικές πηγές σε Cavusoglu: Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας στον ΟΗΕ

Σχετικά Άρθρα
Με ψυχραιμία απαντά η Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.
«Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις. Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα» επεσήμαναν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας στον ΟΗΕ.
Νωρίτερα, ο Cavusoglu κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη χώρα μας ισχυριζόμενος ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. «Η Ελλάδα που επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας» (σ.σ στον ΟΗΕ) υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
"H Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα ότι θα της επιτεθούμε" ισχυρίστηκε.
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσω της εχθρότητας προς την Τουρκία και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να κάνει λόμπι στις ΗΠΑ για να μην δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία μαχητικά F-16.
"Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχουμε τέτοια προσδοκία. Δεν είχαμε ποτέ λόμπι για την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να παρηγορούνται με τέτοιες ανοησίες" είπε και συμπλήρωσε "είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης