Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τι απαντά η Αθήνα στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και τη διεκδίκηση ελληνικών νησιών

Τι απαντά η Αθήνα στο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και τη διεκδίκηση ελληνικών νησιών
«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα» απαντούν διπλωματικές πηγές

Η Ελλάδα δεν θα απαντήσει στις ύβρεις της Τουρκίας και θα αντιμετωπίσει τις συνεχείς προκλήσεις με ψυχραιμία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ειδικά μετά το συνεχιζόμενο μπαράζ προκλήσεων από τουρκικά ΜΜΕ.
«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα» απαντούν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τα νέα ακραία προκλητικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ από την Τουρκία που θέτουν θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών!
Την Κυριακή (12/06/2022), τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Άγκυρα μπορεί να διεκδικήσει λόγω της στρατιωτικοποίησης τη Ρόδο, τη Χίο και τη Λέσβο.
Η Milliyet έγραψε στο πρωτοσέλιδό της ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Μη στρατιωτικό καθεστώς

Η εφημερίδα Yeni Şafak, αναφέρει πως 22 από τα 23 νησιά που θα έπρεπε να έχουν «μη στρατιωτικό καθεστώς» στο Αιγαίο είναι οπλισμένα και πως μόνο το νησί Χάλκη (Herke) δεν έχει στρατιωτικές μονάδες.
«Εγκαταστάθηκαν μηχανοποιημένα τμήματα στη Λέσβο και τη Ρόδο, που είναι νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, και ταξιαρχίες στη Λήμνο, τη Χίο, τη Σάμο και την Κω.
Οι σκληρές προειδοποιήσεις του Προέδρου Erdogan αι του υπουργείου Εξωτερικών έφεραν για άλλη μια φορά στην ημερήσια διάταξη την ελληνική στρατιωτική παρουσία στα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στα νησιά δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δύναμη εκτός από όργανα επιβολής του νόμου.
Τα 22 από τα 23 νησιά είναι οπλισμένα από την Ελλάδα. Το μόνο νησί όπου δεν έγινε δυνατόν να εντοπιστεί στρατιωτική παρουσία είναι το νησί Χάλκη (Herke)» αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης