Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα πυρά Erdogan κατά της Ελλάδας: Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα, όλοι θα δουν τι μπορούμε να κάνουμε

Νέα πυρά Erdogan κατά της Ελλάδας: Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα, όλοι θα δουν τι μπορούμε να κάνουμε
«Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση» είπε ο Recep Tayyip Εrdogan

Nέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan στο πλαίσιο της άσκησης EFES και την επιτυχία της με συμμετοχή και των ΗΠΑ, παρά τις εκκλήσεις της Ελλάδας, όπως είπε, να μην συμμετέχουν. «Ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση».
Ειδικότερα, όπως είπε ο Erdogan, «37 χώρες συμμετείχαν στην άσκησή μας (Efes 2022) και η Ελλάδα κάλεσε περισσότερες από τις μισές να μην συμμετάσχουν. Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνεις της Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ» ήταν το «καρφί» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας το βήμα εκδήλωσης για να εξαπολύσει νέα πυρά κατά της Ελλάδας, αλλά και να απαντήσει στα περί «απομόνωσης» της Τουρκίας.

«Έτσι θα πάει απο εδώ και πέρα»

«Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση» συνέχισε ο Εrdogan.
«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα.
Με σταθερά βήματα μπροστά.
Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» τόνισε ακόμη ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, απαντώντας εμμέσως στις αναλύσεις που ερμηνεύουν την εμπρηστική ρητορική των τελευταίων ημέρων ως ένα ακόμη ξέσπασμα του Σουλτάνου που θα περάσει μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία και επιβεβαιώνοντας όσους διαβάζουν πίσω από τη συμπεριφορά του Erdogan μετατόπιση της τουρκικής πολιτικής και κλιμάκωση του αναθεωρητισμού.

Akar: «Ελλάδα, συνετίσου

Προηγουμένως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ανέβασε τους τόνους, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών.
«Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας.
Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.
Ακόμη υποστήριξε:
«Κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”»...
Ο Akar ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική, «νουθετώντας» τους μάλιστα:
«Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης