Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα Δένδια σε Cavusoglu: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός - Η Τουρκία εκτίθεται

Μήνυμα Δένδια σε Cavusoglu: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός - Η Τουρκία εκτίθεται
Νωρίτερα, ο Cavusoglu απείλησε ότι η Τουρκία θα θέσει θύμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν
Σχετικά Άρθρα

Το μήνυμα πως ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του από το Σαράγιεβο, όπου και βρίσκεται. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει υποφέρει πολύ στο παρελθόν και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές συμπεριφορές αναθεωρητισμού οι οποίες προκαλούν εντάσεις.
Εξάλλου σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «η Τουρκία εκτίθεται και αποδεικνύει σε όλους πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε ότι μας απειλεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, απείλησε πως εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα ελληνικά νησιά, «θα αρχίσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».
Απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Cavusoglu, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Aντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Erdogan, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» είπε ο κ. Οικονόμου, με δηλώσεις του στον Real FM.

Η δήλωση Δένδια

Πιο αναλυτικά, υπουργός Εξωτερικών αναφέρει στη δήλωση του: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία η επιστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Η επιστολή με την οποία απαντήσαμε με απόλυτα πειστικό και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.
Νομίζω, όμως, ότι αυτό που θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να αποφεύγει τις προσβολές, τους χαρακτηρισμούς, τη διαρκή όξυνση. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο τον οποίο έχει επιλέξει. Το δρόμο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το δρόμο των Ηνωμένων Εθνών, το δρόμο των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων αξιών.
Και η Τουρκία με τοποθετήσεις σαν τις τελευταίες απλώς εκτίθεται. Και αποδεικνύει σε όλους, ακόμη και τους πιο δύσπιστους, πόσο δίκαιο έχουμε όταν λέμε, ότι η Τουρκία μας απειλεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης