Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρύ «κατηγορώ» Τουρκίας: Οι Έλληνες διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ανατολία - Βάρβαρες σφαγές

Βαρύ «κατηγορώ» Τουρκίας: Οι Έλληνες διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ανατολία - Βάρβαρες σφαγές
Παραληρηματική ανακοίνωση και για τη Γενοκτονία Ποντίων: Οι ελληνικές αρχές παραχαράσσουν την ιστορία - Σφαγή Τούρκων στην Τριπολιτσά
Σχετικά Άρθρα

Μετά το παραλήρημα του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ήρθε και η τοποθέτηση του Akar μέσω υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας που κάνει λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει για τη Γενοκτονία των Ποντίων:
«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς της Ελλάδας για τον «Πόντο», που απορρίπτουν κάθε είδους ορθολογικές και λογικές αλήθειες και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την.
Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στους δικούς τους ανθρώπους όσο και σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.
Αν η Ελλάδα αναζητά μια επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιματηρές φρικαλεότητες των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν στην Ανατολία.
Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, που διέπραξαν βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρεται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καθορίστηκε και καταγράφηκε με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.
Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως η εχθρότητα προς την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, κάνουν μια μάταιη προσπάθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εξωπραγματική ρητορική βλάπτει και τον ελληνικό λαό…».

Παραληρηματική ανακοίνωση από Τουρκία για Γενοκτονία Ποντίων: Οι ελληνικές αρχές παραχαράσσουν την ιστορία - Σφαγή Τούρκων στην Τριπολιτσά

Άνευ προηγουμένου ήταν νωρίτερα και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ειδικότερα, η Άγκυρα έκανε λόγο για παραχάραξη της ιστορίας και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες «σφάγιασαν τους Τούρκους, το 1821, στην Τριπολιτσά».
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς».
Σε άλλο σημείο της, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρεί σε συστάσεις στην Ελλάδα, καλώντας τη να αναγνωρίσει εγκλήματα πολέμου.
«Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους τα ισχυρίζονται αυτά να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τρίπολης το 1821» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης